Oekraïense vluchtelingen camping Zon & Zee naar noodwoningen aan Hogeweg in Yerseke

YERSEKE – Reimerswaal bouwt tijdelijke noodwoningen aan de Hogeweg in Yerseke, voor vluchtelingen uit Oekraïne. Het gaat om woonunits voor 102 personen die nu nog op camping Zon & Zee verblijven – zo laat burgemeester José van Egmond weten. Als alles meezit zijn de units eind september gereed en kunnen de bewoners er vanaf december terecht. De gemeente verwacht dat de tijdelijke units er voor een periode van drie tot vijf jaar zullen staan.

door: Han Verbeem

De vluchtelingen op camping Zon & Zee verblijven nu nog in stacaravans maar die zijn niet geschikt als woning de winterperiode. Het terrein ligt achter de sportvelden en wordt nu nog gebruikt als trapveldje. De nieuwe locatie ligt dicht bij scholen en is bereikbaar voor het openbaar vervoer; ook is voldoende parkeergelegenheid in de buurt aanwezig is. Gezien het verloop van de oorlog en de grote materiële schade in het oorlogsgebied verwacht Van Egmond dat de OekraÏeners zeker enkele jaren in de noodwoningen blijven. “Maar de toekomst is moeilijk te voorspellen”, merkt ze ook op.

Andere bestemming

Vermoedelijk blijven de units na vertrek van de Oekraïense vluchtelingen staan en krijgen ze een ander bestemming. “Het is het aan de gemeenteraad om te beslissen wat er met de huisvesting gebeurt en of ze voor mogelijke andere doelgroepen gebruikt kunnen worden.” De woonunits worden zó gebouwd, dat ze te splitsen zijn in meerdere wooneenheden. De omwonenden van de Hogeweg, de vluchtelingen en de eigenaren van camping Zon & Zee zijn vorige week door de gemeente geïnformeerd over de bouwplannen.

Luister hieronder naar het interview wat verslaggever Han Verbeem had met burgemeester José van Egmond

Deel dit bericht
Streekomroepdebevelanden