OM eist zes maanden celstraf voor inrijden op agenten, maar heeft geen idee waar verdachte is

‘s-HERTOGENBOSCH – Als het aan het openbaar ministerie ligt, gaat een 40-jarige Goesenaar zes maanden de cel in. De man reed eind december 2014 in op agenten bij Rilland. Maar de kans dat de man zijn eventuele straf zal uitzitten, is klein. Het OM heeft geen idee waar de man momenteel is.

In december 2014 werd de man aangehouden op de A58 voor controle. Hij werd verdacht van handel in illegaal vuurwerk en zijn auto lag vol met dozen, zag de politie. De verdachte keerde zijn auto en ging er vandoor, tegen het verkeer in. Op de Grensweg bij Rilland werd de man staande gehouden.

Inrijden op agenten

Toen een van de agenten was uitgestapt ging de verdachte er weer vandoor met zijn auto en raakte daarbij bijna de agent. Later werd de auto teruggevonden in de haven van Antwerpen. Het OM verdenkt de man nog steeds van inrijden op de agenten, dus een poging tot doodslag. Bij hem thuis werd ook illegaal vuurwerk aangetroffen.
 
Alleen de advocaat van de man was aanwezig bij het hoger beroep in Den Bosch. Het OM heeft geen idee waar de man momenteel verblijft. Navraag van ons bij de advocaat leverde geen reactie op.

Kroketten verkopen in Brazilië

Tijdens de uitspraak voor de rechtbank in Middelburg in maart 2019 was de man ook niet aanwezig. Toen werd hij tot zeven maanden cel veroordeeld. Op dat moment woonde hij in Brazilië waar hij kroketten verkocht met zijn vriendin.
 
De uitspraak is over twee weken.
 
Dit is een bijdrage van Omroep Zeeland
 
Foto: Pixabay
Deel dit bericht
Streekomroepdebevelanden