Onderzoek naar urban sportcenter in Goes

GOES – Het dagelijkse gemeentebestuur van Goes wil gaan onderzoeken of er ergens in de stad een zogenoemd urban sportcenter gerealiseerd kan worden. Dat is een plek waar zowel een skeelerbaan, een pumptrack (een circuit met bochten, kuilen en hobbels voor skaters en fietsers) als bijvoorbeeld ook een basketbal court zijn aangelegd.

Eerder bereikten de gemeente al verzoeken voor het aanleggen van zo’n pumptrack. Wethouder Joost de Goffau wil er nu al naar laten kijken, omdat op dit moment de toplaag van de huidige skeelerbaan/schaatsbaan in Goes-Zuid nodig vervangen moet worden.

Afspraken

De ondergrond van die skeelerbaan is ook allesbehalve ideaal. Om dat te verhelpen zou er – naast de kosten voor een nieuwe toplaag: 210.000 euro – een extra investering van ongeveer 100.000 euro nodig zijn. De vraag is of het verstandig is om  nog in die baan te investeren. Het gemeentebestuur vindt van wel. In ieder geval waar het om de toplaag gaat en wil die geplande renovatie volgend jaar gewoon door laten gaan. Per slot van rekening zijn daar al afspraken over gemaakt met de schaats- en skeelervereniging.

Locatie

Tegelijk wil het gemeentebestuur dus laten onderzoeken of er elders in Goes ruimte is voor dat urban sportcenter, waarin een nieuwe skeelerbaan eventueel zou kunnen worden opgenomen. Ergens in de eerste helft van 2022 zou duidelijk moeten zijn op welke locatie(s) dat aangelegd zou kunnen worden en wat de kosten zijn. “En dan is het aan een nieuw college om daar een beslissing over te nemen”, zegt De Goffau. “Wij denken dat het minstens negen ton tot een miljoen gaat kosten.”

foto boven: Eerder werd in Domburg een pumptrack aangelegd. (foto: Omroep Zeeland)

Deel dit bericht
Streekomroepdebevelanden