Onderzoek naar veiligheid en leefbaarheid in Goes

GOES – In de gemeente Goes wordt deze maand de zogenoemde Veiligheidsmonitor uitgevoerd. Dat is een onderzoek waarin burgers kunnen aangeven of ze zich veilig voelen in hun buurt en wat ze vinden van de leefbaarheid.

Dat laatste kan bijvoorbeeld gaan over contacten met andere buurtbewoners of over rommel op straat. Een aantal inwoners van Goes krijgt het onderzoek opgestuurd. De eerste enveloppen vallen naar verwachting rond 25 augustus op de mat. Mensen kunnen zelf bepalen of ze de lijst schriftelijk of online willen invullen.

Rapportcijfer

De Veiligheidsmonitor is een landelijk project waar de gemeente Goes om het jaar aan meedoet. Uit het onderzoek van 2019 bleek onder meer dat deelnemers in Goes over het algemeen tevreden zijn over de leefbaarheid en gaven daar het rapportcijfer 7,7 voor. Op het gebied van veiligheid scoorde Goes een 7,6.

Betrokken

Deelnemers gaven in dat onderzoek ook aan dat ze meer betrokken willen worden als het gaat om maatregelen op het gebied van veiligheid en leefbaarheid in hun buurt. Daarvoor heeft de gemeente inmiddels de website www.goespraatmee.nl opgezet. Zo konden inwoners onlangs via deze site aangeven wat er volgens hen moet gebeuren om de veiligheid op de Westhavendijk, langs het kanaal tussen Goes en Wilhelminadorp te vergroten.

Drugsoverlast

Uit het onderzoek van 2019 bleek ook dat verschillende deelnemers overlast hebben van buurtbewoners of de leefbaarheid en veiligheid aangetast zien door drugshandel en rondhangende jongeren. Om de straathandel en drugshandel rond de Koepoort verder terug te dringen heeft de gemeente daar een camera opgehangen en ruimtelijke maatregelen getroffen.

De Veiligheidsmonitor wordt uitgevoerd door I&O Research. De deadline voor het insturen van de vragenlijst is 1 november. De gemeente hoopt de resultaten in maart/april 2022 bekend te kunnen maken.

foto: Pixabay

Deel dit bericht
Streekomroepdebevelanden