Online verlengen rijbewijs kan vanaf november ook in Kapelle

KAPELLE – Ook inwoners van de gemeente Kapelle kunnen online een rijbewijs verlengen. Vanaf 1 november gaat de nieuwe dienstverlening in. Twee dagen na het indienen van de aanvraag, kan het document al afgehaald worden bij de balie van het gemeentehuis.

door: Han Verbeem

Het verlengen van een rijbewijs kan in Kapelle voortaan online, via de website van de Rijksdienst voor het Wegverkeer (RDW). “Online aanvragen is alleen mogelijk bij verlengen van het rijbewijs of bij uitbreiding van categorieën”, zo laat een gemeentewoordvoerder weten. “Het gaat alleen om het verlengen van bestaande documenten. Wie voor het eerst een rijbewijs aanvraagt, moet daarvoor nog wel naar het gemeentehuis.” Het gaat om een aanvullende dienstverlening. Want ook na 1 november blijft het in Kapelle nog steeds mogelijk een rijbewijs op de traditionele manier te verlengen, met een aanvraag aan de balie van het gemeentehuis.

Foto

Wie een online heeft u een pasfoto nodig die is gemaakt bij een erkende fotograaf of fotocabine. Een overzicht van erkende fotografen en fotocabines is te vinden op de locatiewijzer op de website van de RDW: www.rdw.nl/locatiewijzer

De aanvraag begint met het laten maken van een foto bij een door de RDW erkende fotograaf of fotocabine. De fotograaf of fotocabine verstuurt de foto digitaal naar de RDW. Daarna kunt u met de DigiD-app met ID-check makkelijk en snel de aanvraag doen via www.rdw.nl/rijbewijsverlengen. Na twee werkdagen kunt u uw rijbewijs ophalen bij het gemeentehuis in Kapelle.

Deel dit bericht
Streekomroepdebevelanden