Ontmoetingsbus Reimerswaal brengt mensen weer bij elkaar

Door de coronacrisis dreigen met name ouderen en kwetsbare mensen in een isolement te raken. Zeker als ze afhankelijk zijn van vervoer, dat er vaak niet is, komen mensen de deur niet uit. In Reimerswaal is er een mogelijkheid om er tóch even tussenuit te gaan: met de Ontmoetingsbus.

door: Han Verbeem

Suzanne Bassie, van zorggroep Ter Weel, en Ingrid Brilleman van de gemeente Reimerswaal, noemen voorbeelden van schrijnende situaties. Zoals van een vrouw uit Rilland die een jaar lang haar zussen niet heeft kunnen zien. “Eén telefoontje naar de Nederlandse Patiëntenvereniging en het vervoer tussen de zussen was geregeld”, zegt Brilleman. Het weerzien van hen was “een ontroerend moment.”

Enquete vervoersproblemen

De hereniging is één van de verhalen die het tweetal te horen heeft gekregen. Zo’n 160 inwoners hebben vorig jaar gereageerd op een vragenformulier van de gemeente Reimerswaal, die onderzoek deed naar vervoersproblemen in coronatijd. De gemeente en de zorggroep hebben daarom het initiatief genomen voor de Ontmoetingsbus – met steun van de provincie en vervoersbedrijf Connexion.

Twee keer per maand

De echte start van de bus heeft even op zich laten wachten, maar op 26 augustus is het zo ver. Dan rijdt de Ontmoetingsbus voor de eerste keer. Vanaf september zijn er twee keer per maand ritten, met opstapplaatsen bij het Dorsphuis Kruiningen en Hof Cruijningen.

Halen en brengen

Wie mee wil gaan en tot de doelgroep behoort, kan een mailtje sturen naar de gemeente Reimerswaal. Mensen die slecht ter been zijn of elders in Reimerswaal wonen, kunnen thuis worden opgehaald en gebracht.

Foto: Pixabay

Deel dit bericht
Streekomroepdebevelanden