‘Onze bieb bezoeken is top, maar zet je fiets verderop’

GOES – Bibliotheek Oosterschelde en de gemeente Goes vragen met krijt graffiti en boekenleggers aandacht voor het fietsparkeren rondom de Bibliotheek Goes. Op vrijdag 28 januari start de campagne.

Naast en tegenover de ingang van de Bibliotheek staan regelmatig fietsen geparkeerd. De straat is hier eigenlijk te smal voor. Er kunnen gevaarlijke situaties ontstaan als bestemmingsverkeer of hulpverleners langs de geparkeerde fietsen rijden. Aan beide uiteinden van de straat zijn voldoende fietsparkeerplaatsen waar bezoekers hun fiets kwijt kunnen.

Krijt graffiti en boekenleggers

Om hier aandacht voor te vragen, komen er krijtuitingen op straat. Op een ludieke manier verwijzen we hiermee naar de fietsparkeerplaatsen verderop. De krijt graffiti blijft enkele weken zichtbaar. De Bibliotheek heeft daarnaast speciale boekenleggers gemaakt met dezelfde boodschap. Deze plaatsen de medewerkers in gereserveerde boeken en bezoekers van de Bibliotheek Goes kunnen deze meenemen. Ook is de boodschap regelmatig te zien op beeldschermen in de Bibliotheek. 

Met deze actie vragen we om de fiets te parkeren op de daarvoor bestemde locaties in de omgeving. Zo houden we samen de binnenstad opgeruimd en veilig voor iedereen.

Foto: Pixabay

 

Deel dit bericht
Streekomroepdebevelanden