Ook Borsele sluit zich aan bij Meld Misdaad Anoniem

HEINKENSZAND – Ook Borsele heeft zich aangesloten bij Meld Misdaad Anoniem (M). Burgemeester Gerben Dijksterhuis heeft dinsdagmiddag het convenant met de organisatie getekend. Na Tholen, Terneuzen, Hulst, Sluis en Goes is Borsele de zesde gemeente in Zeeland die zich bij M aansluit.

De samenwerking tussen Borsele en M is 1 april officieel van start gegaan. Inwoners van Borsele konden voor die tijd ook al misdaad anoniem melden bij M. Maar nu er een convenant is, zal M de meldingen vanaf nu ook naar de gemeente sturen en niet alleen naar de politie.

Anonimiteit gewaarborgd

Meld Misdaad Anoniem speelt overigens alleen meldingen door als de anonimiteit gewaarborgd is en blijft. “Het is belangrijk dat mensen anoniem hun verhaal kunnen doen”, zegt Dijksterhuis. “Ook wij als gemeente kunnen niet zien wie de melding doet, anonimiteit staat voorop.”

Meer zien

De burgemeester verwacht veel van de samenwerking. “Wij hebben als gemeente maar beperkt zicht op wat er gebeurt in de samenleving. De politie heeft dat ook. Onze inwoners en mensen in de havens en op  bedrijventerreinen zien meer. Meld Misdaad Anoniem is er nu juist voor om meer zichtbaar te maken. Het is bij ons een welkome aanvulling op de middelen die we al hebben.”

Onafhankelijk

Bij M. komen doorgaans meldingen binnen over drugslabs, wapenbezit, hennepteelt, illegale prostitutie, sociale fraude, overvallen, illegaal vuurwerk en wat dies meer zij. M. is een onafhankelijke stichting en maakt dus geen deel uit van bijvoorbeeld de politie. Wel raadt M. mensen aan om criminele activiteiten direct bij de politie te melden. Maar omdat lang niet alle mensen zich daar comfortabel bij voelen, biedt de stichting de mogelijkheid om zaken anoniem te melden.

Meld Misdaad Anoniem is telefonisch te bereiken op 0800 – 7000 of via de website meldmisdaadanoniem.nl

foto: Pixabay

Deel dit bericht
Streekomroepdebevelanden