Ook Kapelle heeft eigen wensboom: een lichtpuntje tegen eenzaamheid

KAPELLE  – Ze zijn er al in andere Zeeuwse gemeenten maar nu heeft ook Kapelle een wensboom waar mensen gelukskaartjes aan kunnen hangen. Op Valentijnsdag is de boom feestelijk in gebruik genomen. Leerlingen van basisscholen De Moolhoek en ’t Honk hingen zelfgemaakte valentijnskaarten op in de ‘wensboom tegen de eenzaamheid’.

door: Han Verbeem

 

Wensbomen bestaan al lang en kunnen, volgens de legendes, wensen doen uitkomen. In de huidige tijd hebben de bomen een symbolisch karakter. Zo ook de wensboom in Kapelle. Het is een initiatief van brede school ’t Saamdeel, de boom is de afgelopen drie weken gemaakt door vrijwilligers van De Vroone. De boom staat momenteel bij de boekhandel Luctori en reist de komende weken langs andere locaties in de gemeente Kapelle, waaronder zorgcentrum Cederhof.

Lichtpuntje

Onder de vier basisscholieren die maandag de wensboom feestelijk in gebruik namen, was ook de 10-jarige Jona uit Wemeldinge. Hij had een mooie kaart gemaakt met de tekst ‘Speciaal voor jou’. En wie is die speciale persoon dan wel? Eigenlijk kan iedereen dat zijn, zegt een nadenkende Jona. “Jong of oud, iedereen die in deze tijd een lichtpuntje kan gebruiken.” Hij roept de Kapellenaren op om een kaartje uit de boom te halen en er weer een andere voor in de plaats te hangen. “Ruilen kan natuurlijk ook.”

Foto: Schoolkinderen hangen samen met wethouder Evertz zelfgemaakte wenskaarten op.

Deel dit bericht
Streekomroepdebevelanden