Op zoek naar de nieuwe kinderburgemeester van Borsele

HEINKENSZAND – Kinderen tussen de 10 en 12 jaar uit de gemeente Borsele hebben nog een paar dagen de tijd om zich aan te melden als kandidaat voor de nieuwe kinderburgemeester. Dat kan nog tot maandag 6 december.

 

Burgemeester Gerben Dijksterhuis van Borsele en de huidige kinderburgemeester Kris Rottier hebben donderdagmorgen online een rondje gemaakt langs negen schoolklassen. Ze hebben uitgelegd wat het werk van de kinderburgemeester inhoudt en hebben vragen van leerlingen beantwoord. De kinderburgemeester adviseert  de gemeente over wat kinderen belangrijk vinden. Daarnaast legt hij/zij de nodige bezoeken af.

Enthousiasme

Kris heeft naar eigen zeggen goede kandidaten voorbij zien komen. En ook burgemeester Dijksterhuis is optimistisch: “We hebben al wat aanmeldingen binnen en vandaag hebben we veel enthousiasme gezien in de klassen. We rekenen erop dat daar nog de nodige kandidaten uit zullen komen.”

Aanmelden

Kris Rottier is de eerste die het ambt van kinderburgemeester van Borsele heeft mogen bekleden. Op 1 januari loopt zijn termijn van een jaar af  en vandaar dat de gemeente op zoek is naar een opvolger. Jongens en meisjes in de leeftijd van 10 – 12 jaar kunnen zich kandidaat stellen. Ze moeten wel in de gemeente Borsele wonen. Aanmelden kan met een brief, een e-mailbericht of een filmpje. Insturen kan tot 6 december aanstaande. Kijk voor meer informatie daarover op www.borsele.nl/kinderburgemeester

Beëdiging

Volgende week al maakt de jury bekend welke drie kandidaten een presentatie mogen geven op vrijdag 17 december. De jury bepaalt vervolgens wie de nieuwe kinderburgemeester van Borsele wordt. Hij/zij wordt dan tijdens de raadsvergadering van januari beëdigd.

Foto: Burgemeester Gerben Dijksterhuis en kinderburgemeester Kris Rottier beantwoorden donderdag online vragen van scholieren. (foto: Gemeente Borsele)

Luister hier naar het interview met Kris Rottier en Gerben Dijksterhuis. Ze blikken terug op Kris’ jaar als eerste kinderburgemeester van Borsele.

Deel dit bericht
Streekomroepdebevelanden