Open dag gemeente Borsele tijdens langste braderie

HEINKENSZAND – Hoe besteedt de gemeente Borsele het belastinggeld? Wat liggen er voor interessante stukken in het archief? En hoe voelt het om in trouwzaal van het gemeentehuis te trouwen met je beste vriend(in)? Of met je knuffel? De gemeente Borsele houdt zaterdag 9 juli een open dag in en om het gemeentehuis en de raadsboerderij in Heinkenszand.

De gemeente Borsele bestaat inmiddels 52 jaar. Twee jaar terug zou eigenlijk stil gestaan worden bij de samenvoeging van de vijftien kernen tot één gemeente. Het is idee was toen al om een open dag te organiseren, maar door corona kon dat niet doorgaan.

Burgemeester

Op 9 juli is er rond het gemeentehuis en de raadsboerderij (daar tegenover) van alles te zien en te doen. Zo kunnen bezoekers oude dorpsfilms bekijken. Er is ook kunst te zien van Oekraïense vluchtelingen, die nu in de gemeente wonen. Wie meer wil weten over het materieel van de Buitendienst of met de (kinder)burgemeester op de foto wil en/of eens even met hem wil praten, kan daarvoor ook op de open dag terecht. Voor dat en meer.

Kermis

De open dag valt samen met de langste braderie van Zeeland, die traditioneel in Heinkenszand  wordt georganiseerd door de winkeliersvereniging. In de Dorpsstraat en Stationsweg staan zo’n tweehonderd kraampjes. Daarnaast is er een boerenmarkt bij de molen en is het kermisweekend (bij De Stenge). Om 9.30 klinkt het startschot voor zowel de open dag als voor de braderie. Het duurt tot 16.30 uur.

foto: gemeentehuis Borsele

Deel dit bericht
Streekomroepdebevelanden