Opnieuw havenmedewerker in de fout

KAPELLE – De politie heeft donderdag 18 november een 50-jarige havenmedewerker aangehouden vanwege vermeende betrokkenheid bij de invoer van cocaïne via de haven van Vlissingen.

De man, een inwoner van de gemeente Kapelle, werd ’s morgens rond 7.00 uur aangehouden. Via een versleutelde telefoon, type Sky ECC, heeft hij informatie gedeeld aan een onbekende persoon of organisatie. Volgens de politie is de informatie van groot belang voor invoer van drugs via de haven van Vlissingen. De man is vrijdag voorgeleid aan de rechter-commissaris en mag zijn proces in vrijheid afwachten. Wel werd hem een gebiedsverbod voor de haven van Vlissingen opgelegd.

Begin dit jaar werd een tiental verdachten gearresteerd in het kader van Operatie Portunus. Ook toen was er sprake van berichten die via extra beveiligde smartphones en beveiligde chat-apps werd gedeeld. Uit het onderzoek bleek dat de haven van Vlissingen een gevoelige plaats is voor de invoer van drugs. De gearresteerde havenmedewerkers zouden hand-, en spandiensten verrichten voor verschillende criminele organisaties.

Naar aanleiding van de resultaten die Operatie Portunus opgeleverd heeft zijn verschillende maatregelen genomen. Overheidspartners en publieke partijen zijn samen projecten gestart om de integriteit van havens in Zeeland en West-Brabant te vergroten en criminaliteit tegen te gaan. De landelijke overheid heeft 400 miljoen euro extra uitgetrokken voor de bestrijding van georganiseerde misdaad. Tijdens een recent werkbezoek aan Zeeland van demissionair minister Grapperhaus van Justitie zei deze dat Zeeland hoogstwaarschijnlijk mee kan delen in dit bedrag voor bijvoorbeeld aanstelling van meer politie en douane personeel.

Foto: Pixabay  

Deel dit bericht
Streekomroepdebevelanden