Oud-burgemeester Letty Demmers van Noord-Beveland raadslid in Bergen op Zoom

WISSENKERKE / BERGEN OP ZOOM – Letty Demmers-van der Geest, voormalig waarnemend burgemeester van Noord-Beveland, is in haar woonplaats Bergen op Zoom gekozen als gemeenteraadslid voor D66. Ze stond niet op een verkiesbare zesde plaats maar heeft haar zetel met 299 voorkeursstemmen behaald. Donderdag is haar be√ędiging in de nieuwe Bergse gemeenteraad, als ze haar benoeming aanvaardt.

door: Han Verbeem

Demmers-van der Geest was van 27 november 2018 tot 18 december 2019 ruim een jaar waarnemend burgemeester van Noord-Beveland, na het vertrek van Marcel Delhez naar Veldhoven. Ze is opgevolgd door Loes Meeuwisse. Eeder was de D66-politca waarnemer in Vlissingen, van oktober 2013 tot april 2016. Eerder was ze politiekorpschef in Vlissingen (sinds 2009) en had ze een actieve rol bij de landelijke reorganisatie van de politie.

Demmers (geboren 1952) begon haar politieke loopbaan als raadslid en later wethouder in haar woonplaats. In 1997 gaf ze haar werk in de makelaardij op voor het burgemeesterschap in Reusel-De Mierden en later in Best. Van 2017 tot 2018 was ze landelijk vicevoorzitter van D66.

Foto: Letty Demmers-van der Geest (Omroep Zeeland)

Deel dit bericht
Streekomroepdebevelanden