Overeenstemming speeltuin Goese wijk Aria

GOES – De weg lijkt vrij voor de aanleg van een fraaie speeltuin in de Goese nieuwbouwwijk Aria. Bewoners, gemeente en de ontwikkelaar van de wijk gaan de kosten samen dragen.

De speeltuin komt te liggen in de spoorwegzone en sluit daar aan op een groen wandelgebied. Totale kosten van de speelplaats: 100.000 euro. De gemeente wil een kwart daarvan voor zijn rekening nemen. De bewoners betalen ook een kwart mee via fondsen en crowdfunding. De resterende 50.000 euro komt voor rekening van de ontwikkelaar.

Geen wipkip

Het ontwerp voor de speeltuin is tot stand gekomen op basis van ideeën die kinderen van de wijk en hun ouders daarvoor hebben ingediend. Volgens wethouder Joost de Goffau wordt het ‘een bijzondere, groene speeltuin’. “Het wordt enigszins parkachtig. Dus niet een plek met alleen een paar wipkippen en een schommel. Het wordt een speeltuin die ook aantrekkelijk zal zijn voor kinderen van buiten de wijk.”

Een exacte datum waarop de speelplek klaar is, is er nog niet. De Goffau: “Maar ik verwacht dat het niet veel langer dan een jaar gaat duren.”

foto: Pixabay.com

Deel dit bericht
Streekomroepdebevelanden