Politie lost waarschuwingsschot na achtervolging

‘S-HEER ARENDSKERKE – De politie heeft zondagmiddag op de A58 bij ‘s-Heer Arendskerke een waarschuwingsschot gelost na een achtervolging. Er zijn drie personen aangehouden, niemand raakte gewond.

De achtervolging ontstond volgens de politie toen agenten van het team verkeer een witte personenauto wilden controleren. De betreffende auto veroorzaakte vervolgens een aanrijding met een andere personenauto. Hierbij raakte niemand gewond. De verdachte bestuurder zette na de botsing zijn voertuig midden op de weg stil.

Toen de politie wilde overgaan op het aanhouden van de drie inzittenden van het verdachte voertuig, voelde een agent zich genoodzaakt om een waarschuwingsschot te lossen. Nadat dit was gebeurd, konden de drie veilig worden aangehouden. De arrestanten zijn vervolgens naar een politiecellencomplex gebracht om te worden ingesloten.

De politie is inmiddels een onderzoek gestart naar de identiteit en de beweegredenen van de gevluchtte verdachten. Hun voertuig is in beslag genomen. Omdat de Volkswagen Golf op de snelweg stond, werd besloten deze te verplaatsen naar een nabij gelegen bedrijventerrein. Vervolgens is de auto opgehaald door bergingsbedrijf Kuzee.

Foto: © HV Zeeland

Deel dit bericht
Streekomroepdebevelanden