Politie massaal naar trein bij Arnemuiden na vernielingen

ARNEMUIDEN – Bij Arnemuiden heeft de politie zaterdagavond een trein en alle passagiers onderzocht. Dit naar aanleiding van vernielingen die eerder in de trein werden gepleegd. De politie kwam massaal ter plekke.

Volgens de politie werden in één van de coupés van de trein vernielingen aangericht door een groep jongeren. Dit zou zijn gebeurd nadat de trein was vertrokken vanaf het NS-station in Goes. De vernielers zouden mogelijk op dit station zijn ingestapt. Bij het station Arnemuiden werd de trein stilgezet en werden alle aanwezigen gecontroleerd. De politie heeft de identiteit van alle passagiers vastgesteld en vastgelegd.

Na de melding, rond 22.25 uur, kwamen zeker tien politiewagens met spoed ter plekke. Er kwamen ook twee hondengeleiders naar de stilstaande trein. Tijdens de politie-inzet kwamen rondom het station tientallen jongeren samen. De politie vroeg hen om het gebied te verlaten. Na wat gemor gaven de jongeren gehoor aan dit verzoek.

Rond middernacht werd de politie-actie beëindigd. “Er zijn geen aanhoudingen verricht. De personalia van diverse reizigers zijn genoteerd. Er wordt een verder onderzoek ingesteld naar de vernielingen”, zo liet de politie vannacht weten.

Foto: ©HV Zeeland

Deel dit bericht
Streekomroepdebevelanden