PvdA/GroenLinks Goes maakt wethouderskandidaat bekend

GOES – De formatie van een nieuw dagelijks gemeentebestuur in Goes is nog niet rond, maar de grootste raadsfractie PvdA/GroenLinks heeft al wel een kandidaat wethouder naar voren geschoven: Joan Veldhuizen. Ze wil zich in gaan zetten voor ‘een socialer en duurzamer’ Goes, zo laat de fractie weten.

Wat dat precies betekent qua portefeuille is nog niet duidelijk. Daar moet in de formatie met de andere partijen nog over gesproken worden. Onder leiding van formateur Wouter van Zandbrink werkt PvdA/GL aan een nieuwe coalitie met Nieuw Goes, SGP/CU en Partij voor Goes.

Veestapel

Joan Veldhuizen (1964) heeft al de nodige bestuurlijke ervaring. Van 2006 tot 2010 was ze namens GroenLinks gemeenteraadslid in de Noord-Brabantse gemeente Bladel. Van 2010 tot 2017 was ze er wethouder. Aanvankelijk voor GroenLinks later voor PRO5, het lokale samenwerkingsverband met de Partij van de Arbeid. Ze baarde opzien door in 2017 op te stappen. Het dagelijkse gemeentebestuur van Bladel wilde destijds de boeren de mogelijkheid geven om de veestapel fors te laten groeien. Volgens Veldhuizen betekende dat de nodige gezondheidsrisico’s voor de inwoners van de gemeente. Ze kon dat voor zichzelf niet verkopen en hield het voor gezien.

Spoedcursus inburgering

Veldhuizen is sinds enkele jaren verbonden aan Transmuralis in Leiden. Dat is een samenwerkingsverband tussen verschillende zorginstellingen. Zij is daar programmaleider Dementie en CVA (beroerte). Gevraagd naar het eerste wat ze gaat doen als ze wethouder in Goes zou worden, zegt ze: “Een spoedcursus inburgering. Ik wil zo veel mogelijk mensen leren kennen in zo’n kort mogelijke tijd. Niet alleen in het gemeentehuis, het ambtelijk apparaat, de collega’s en de raad, maar met name ook inwoners, verenigingen, ondernemers en alle organisaties met wie ik zal gaan samenwerken.”

foto: Joan Veldhuizen

Deel dit bericht
Streekomroepdebevelanden