PvdA-GroenLinks samen de verkiezingen in voor Noord-Beveland: Eric Mahieu lijsttrekker

KAMPERLAND – Pvda en GroenLinks doen met een gecombineerde kieslijst mee bij de gemeenteraadsverkiezingen voor Noord-Beveland. Dat hebben de afdelingsleden dinsdag besloten. Lijsttrekker is Eric Mahieu, bekend als milieuactivist op het eindeloos eiland. Beide partijen werken in meerdere gemeenten in Zeeland nauw samen, in Goes gaan ze een ook een lijstcombinatie aan.

Eric Mahieu is een nieuw gezicht in de Noord-Bevelandse gemeentepolitiek. Zes jaar geleden is hij vanuit Rotterdam naar Kamperland verhuisd. Ervaring met de gemeenteraad heeft hij wel, in zijn vorige woonplaats. Daar was hij politiek actief voor GroenLinks. Mahieu is betrokken bij milieu en natuurbescherming; zo heeft hij als betrokken inwoner meegedacht bij de totstandkoming van de regionale Gebiedsvisie Veerse Meer en bij de gemeentelijke visie voor Noord-Beveland. Mahieu is zzp’er en webontwikkelaar van beroep.

Topzes van de lijst

De lijstcombinatie in Noord-Beveland wordt aangevuld met Geert van der Kraan (2) en Gerard van der Wal (3), beiden PvdA-lid. Annemarie Steinvoort (4) staat namens GroenLinks op de lijst. Jasper Scharff (5) en Bert de Jong (6) zijn allebei van de PvdA.Ook hebben de afdelingsleden het gezamenlijke verkiezingsprogramma vastgesteld.

Overlijden Cor Quinten

De ledenvergadering kwam op de dag dat ook het overlijden van PvdA-raadslid Cor Quinten bekend werd. “We hebben zeker stilgestaan bij Cor”, zegt Eric Mahieu. “Hij had een grote staat van dienst en heeft enorm veel voor Noord-Beveland betekend.”

Foto: Lijsttrekker Eric Mahieu (Natuurmonumenten)

Deel dit bericht
Streekomroepdebevelanden