Rechtbank doet nog geen uitspraak in zaak overval Jumbo Goes

MIDDELBURG – De rechtbank heeft nog geen uitspraak gedaan in de zaak van een overval op een Jumbo-supermarkt in Goes. Die uitspraak zou donderdag zijn, maar de rechtbank heeft het onderzoek heropend. 

Een 25-jarige man heeft bekend dat hij op 13 mei vorig jaar de Jumbo Foodmarkt aan de Van Doornestraat in Goes heeft overvallen. Daarbij werd een medewerker met een mes bedreigd. De man kon een dag later worden aangehouden vanwege zijn opvallende uiterlijk: hij liep op slippers en had geverfde zwarte haren en een tatoeage in zijn nek.

Verplichte behandeling

Een psychiater die de verdachte heeft onderzocht zegt dat hij psychotisch is en dat zonder behandeling de kans op herhaling groot is. Eerdere vrijwillige opnames hebben niet tot het gewenste resultaat geleid en daarom wil de rechtbank laten onderzoeken of de man verplicht behandeld kan worden.

Pieter Baan Centrum

De officier van justitie wilde in eerste instantie de verdachte tbs met dwangverpleging opleggen vanwege zijn strafblad en zijn geestelijke gesteldheid. “De man heeft al langere tijd een psychose en een persoonlijkheidsstoornis en weigert mee te werken aan een psychologisch onderzoek”, aldus de officier.

Verward

De advocaat vond tbs met dwangverpleging niet verstandig, omdat de man niet gebaat zou zijn bij opsluiting in het Pieter Baan Centrum. “Hij is verward, dat klopt, en hij moet geholpen worden met medicatie. En dat kan mijns inziens het beste in een zorginstelling.” De officier voelde daar niet veel voor. Hij eiste 18 maanden cel met aftrek van voorarrest.
 
Dit is een bericht van Omroep Zeeland.
 
Foto: Pixabay
Deel dit bericht
Streekomroepdebevelanden