Regenboogvlag wappert bij alle Bevelandse gemeenten

GOES – De regenboogvlag wappert vandaag bij alle Bevelandse gemeenten. Maandag 11 oktober is internationale Coming Out Dag wat voor de Bevelanden nog een extra feestelijk tintje heeft vanwege de manifestatie in Podium ’t Beest in Goes. Diversiteit en inclusiviteit staan centraal in de thema’s die besproken worden en het belang van het kunnen en mogen zijn van wie je bent. De manifestatie in Podium ’t Beest wordt georganiseerd door het Antidiscriminatiebureau Zeeland maar ook de GGD Zeeland besteedt aandacht aan Coming Out Dag.

 

Koplopers

Langzaam vormt zich het beeld van de Bevelanden als koplopers binnen de provincie als het gaat om gelijke rechten en acceptatie voor LHBTIQ+ mensen. Kapelle stelde onlangs twee Regenboogambassadeurs aan en Goes zal in 2023 gast zijn voor de Roze Zaterdag. Voorlichting en acceptatie zijn belangrijke pijlers waardoor dit mogelijk is, zelfs in conservatieve kringen waar diversiteit een moeilijk te bespreken onderwerp is. Toch lijkt het de laatste jaren een stuk beter te gaan en kan er meer en wat opener gesproken worden over een anders seksualiteit.

 

Regenboogvlag

Een bewijs is de regenboogvlag die vandaag fier bij alle Bevelandse gemeenten wappert. Van alle 13 Zeeuwse gemeenten vormt de gemeente Schouwen-Duiveland een uitzondering. In april besloot het gemeentebestuur om niet de regenboogvlag te hijsen op Coming Out Dag. Wel toonde de gemeente zich toen bereid om een evenement voor te bereiden om de tolerantie en integriteit van de LHBTIQ+ gemeenschap te verbetern. In andere gemeenten met reformatorische bestuurlijke invloed zoals Tholen en Reimerswaal wappert de vlag al enkele jaren op deze dag. In Reimerswaal (foto) sinds 2019. Op het gemeentehuis in Kruiningen werd net als bij de andere Bevelandse gemeenten, vanmorgen de vlag gehesen.

Foto: Regenboogvlag wappert in Kruiningen (Twitter Gemeente Reimerswaal)  

Deel dit bericht
Streekomroepdebevelanden