Regionaal platform om samen de Bevelanden te promoten

GOES – Ondernemers uit de recreatieve sector geven aan dat ze behoefte hebben aan een regionaal platform, waarop ze de Bevelanden samen kunnen promoten. Dat blijkt uit een enquête van het samenwerkingsverband waarin de vijf Bevelandse gemeenten zijn vertegenwoordigd.

De ondernemers denken in eerste instantie aan een website, waarop allerlei informatie is verzameld over zaken die de regio aantrekkelijk maken: (dag)attracties, wandel- en fietsroutes, horeca. Als thema’s worden genoemd natuur en beleving rust, ruimte en de centrale uitvalsbasis van de Bevelanden in de provincie Zeeland.

Samenwerking

Nu de VVV Zeeland is opgehouden te bestaan wordt naar alternatieve promotiemiddelen gekeken. Binnen de vijf Bevelandse gemeenten is een samenwerkingsverband tussen gemeentebesturen, ondernemers, scholen en maatschappelijke organisaties. Een van de werkgroepen binnen dat verband houdt zich bezig met de promotie van de regio. Die werkgroep heeft de bovengenoemde enquête opgesteld, waar uiteindelijk tachtig ondernemers uit de recreatieve sector aan hebben meegedaan. Naar aanleiding van hun wensen wordt de komende weken een plan van aanpak opgesteld.

Foto: Slot Baarland (© Omroep Zeeland)

Deel dit bericht
Streekomroepdebevelanden