Reimerswaal geeft probleemjeugd laatste waarschuwing over vuurwerkoverlast: 30 jongeren krijgen brief

KRABBENDIJKE – De gemeente Reimerswaal is in samenwerking met de politie afgelopen week op huisbezoek geweest bij dertig jongeren en hun ouders in Krabbendijke, zo laat een gemeentewoordvoerder namens burgemeester Petra van Wingerden weten. Hierbij zijn waarschuwingsbrieven uitgereikt en zijn politie en gemeente in gesprek gegaan met deze jongeren en ouders over vuurwerkoverlast.

door: Han Verbeem

Het aantal meldingen van vuurwerkoverlast in Krabbendijke neemt in aanloop naar de Jaarwisseling enorm toe, constateert de gemeente. De overlast zorgt voor vernielingen, hinder en onrust in het dorp. De politie en gemeente hebben inmiddels een groep raddraaiers in beeld; het zou gaan om een dertigtal minder- en meerderjarige jongeren.

Laatste waarschuwing

De brief geldt als een laatste waarschuwing. “Bij verdere overtredingen kunnen maatregelen worden ingezet. Afhankelijk van de situatie kan dat zijn: het opleggen van gebiedsverboden, het verhalen van schade op jongeren, het opleggen van boetes of dwangsommen en een verbod op samenscholing.”

Wederzijds begrip

De gesprekken in Krabbendijke zijn volgens een gemeentewoordvoerder goed verlopen en zouden in veel gevallen hebben geleid tot wederzijds begrip. “Aan de personen die niet thuis waren, worden de brieven op een later moment uitgereikt of per post toegezonden.” Gemeente en politie bedanken de inwoners van Reimerswaal voor hun meldingen en betrokkenheid. “Alleen op deze manier krijgen we de overlast goed in beeld.”

Meldspunt

Twee weken geleden opende de SGP in Reimerswaal een online meldpunt, waar inwoners van de gemeente plaatsen kunnen aangeven waar illegaal vuurwerk wordt afgestoken. Met deze actie wil SGP-voorman Artwin Otte de vuurwerkoverlast bespreekbaar maken, zo liet hij weten tegenover Streekomroep De Bevelanden en Omroep Zeeland.

Ziet u iets verdachts? Meld het bij politie en geef zo goed als mogelijk namen en signalementen door.

Deel dit bericht
Streekomroepdebevelanden