Reimerswaal krijgt zeven openbare watertappunten: verfrissend voor bezoekers én bewoners

KRUININGEN – De gemeente Reimerswaal krijgt zeven openbare tappunten voor gratis drinkwater, zegt wethouder Kees Verburg. Daarmee willen de gemeente en waterbedrijf Evides de bezoekers een verfrissend welkom heten. Maar ook de inwoners profiteren van de gratis drinkwaterpunten.

door: Han Verbeem

De tappunten zijn plaatsen waar voorbijgangers gratis een bekertje water kunnen tappen. Door de warmere zomers is het belangrijk dat mensen voldoende drinken, daarom werken Nederlandse waterbedrijven mee aan deze publieksservice. Het drinkgerei moeten ze zelf meenemen, maar het ‘gemeentepils’ is gratis.

Toerisme

Het is de bedoeling dat de openbare watertappunten volgend jaar in de diverse dorpen van Reimerswaal staan, aldus Verburg. De gemeente betaalt éénmalig de aansluitingskosten en bepaalt de locaties bepaalt in afstemming met de afdeling toerisme. “Ze moeten wel op een plaats komen te staan waar daadwerkelijk mensen langskomen”, merkt de wethouder op. Daarbij dienen de tappunten in de nabijheid van een bestaande waterleiding te staan.

Netwerk tappunten

Tappunten voor gratis water zijn geen uitzondering, elders in de regio staan al van dergelijke punten. Reimerswaal is de eerste Zeeuwse gemeente die meerdere tappunten laat plaatsen, In Zeeland heeft Evides al openbare tappunten in Goes, in Kamperland, Vlissingen, Middelburg, Ovezande, Burgh-Haamstede, Renesse en in Zierikzee.

Foto: Ook Reimerswaal biedt vanaf volgend jaar de inwoners en bezoekers gratis openbaar drinkwater aan. (Pixabay)

Deel dit bericht
Streekomroepdebevelanden