Reimerswaal verhoogt toeristenbelasting met éénderde naar 1 euro overnachting

KRUININGEN – De toeristenbelasting in Reimerswaal gaat fors omhoog. De raad heeft dinsdag unaniem besloten de belasting met éénderde te verhogen: van 65 cent naar één euro per overnachting. De te verwachten meeropbrengst van 16.000 euro op jaarbasis besteedt de gemeente aan bevordering van het toerisme in Reimerswaal.

door: Han Verbeem

De Reimerswaalse raad stelt de belastingverordening vast voor 2022 en alle partijen vinden dat de huidige toeristenbelasting “aan de lage kant is”, zegt Marien Weststrate (Leefbaar Reimerswaal). Namens alle raadspartijen dient hij een voorstel in om het tarief flink op te krikken.

Verschil per gemeente

Iedereen die niet in de gemeente Reimerswaal woont en tegen betaling overnacht bij een accommodatie – zoals een camping, B&B of hotel, moet toeristenbelasting betalen. Gemeenten zijn vrij om zelf te bepalen of ze deze belasting willen heffen en hoe hoog deze is.

Zeeland aan top

In Zeeland zit de toeristenbelasting in de lift, vorig jaar hebben zes van de dertien gemeenten de tarieven verhoogd. Nergens in Nederland zijnde tarieven zó gestegen, blijkt uit onderzoek van Omroep Zeeland. Zo heeft Terneuzen besloten tot een verdubbeling: van 80 cent naar 1,60 euro per nacht. Ook Veere heeft de belastingen flink opgeschroefd, met ruim de helft. Overnachten in Zeeland is nog steeds relatief goedkoop, met een gemiddelde van 1,48 euro. Landelijk bedraagt dat 1,93 euro per overnachting,

Foto: Ook betaald camperen in Reimerswaal wordt duurder: bovenop de overnachtingskosten betalen toeristen in 2022 één euro toeristenbelasting per nacht. (Pixabay)

Deel dit bericht
Streekomroepdebevelanden