Renaultgarage Goes volgende maand gesloopt

GOES – Begin mei wordt een begin gemaakt met de sloop van de voormalige Renaultgarage aan de Marconistraat in Goes. Het is dan bijna op de kop af een jaar geleden dat de garage afbrandde.

De oude melkfabriek die aan de garage vastzit en de schoorsteen blijven staan. De gemeente heeft het terrein nog niet zo lang geleden aangekocht. De verkoper zal nu eerst zorg moeten dragen voor de sloop en de sanering van de grond en het opruimen van het asbest.

Zorgenkind

Wat er na de sloop van de voormalige garage precies met het terrein en het gebouwtje van de voormalige melkfabriek gaat gebeuren, is nog niet bekend.  De gemeenteraad moet daar nog een beslissing over nemen. Het terrein maakt onderdeel uit van de gebiedsvisie Marconigebied. Ook wel bekend als de woonboulevard. Dat gebied is al jaren een zorgenkind.

Groen licht

Er is leegstand, de verkeerssituatie is allesbehalve optimaal en de ontsluiting laat te wensen over. Een duidelijke, optische verbinding met het Goese centrum ontbreekt en enkele braakliggende terreinen maken het gebied er bovendien niet fraaier op. September vorig jaar gaf de gemeenteraad groen licht aan wethouder Cees Pille om met de visie voor het Marconigebied aan de slag te gaan. Hij heeft toen gezegd tegen de zomer van dit jaar met een eerste voorstel te willen komen.

foto: Het witte gebouwtje (voormalige melkfabriek) en de schoorsteen aan de achterkant van de voormalige Renaultgarage zullen blijven staan. (© Streekomroep De Bevelanden)

Deel dit bericht
Streekomroepdebevelanden