Ringbaan Marconigebied Goes stapje dichterbij

GOES – De aanleg van de ringbaan aan de zuidkant van het Marconigebied is een stapje dichterbij gekomen. Het gemeentebestuur van Goes heeft met NS Vastgoed overeenstemming bereikt over de prijs van een stuk grond tussen het Kompasplein en het Voltaplein. De gemeenteraad wordt gevraagd daar 152.000 euro voor ter beschikking te stellen.

Het perceel aan de Edisonweg heeft een oppervlakte van ruim vierduizend vierkante meter. Maar daarmee is de gemeente er nog niet. Er moet ook nog een stuk grond van ProRail verworven worden, om de aansluiting tussen Voltaplein (rotonde bij Brugman Keukens) en Kompasplein (rotonde voor het Stadskantoor) te realiseren. Wethouder Joan Veldhuizen heeft de ‘hoop en verwachting’ dat ook over de verkoop van dat perceel overeenstemming bereikt gaat worden.

Doorgaand verkeer

De ringbaan maakt onderdeel uit van de Gebiedsvisie Marconigebied, waar de gemeenteraad vorig jaar september mee heeft ingestemd. De ringbaan moet ervoor gaan zorgen dat doorgaand verkeer niet dwars door het winkelgebied/meubelboulevard hoeft te rijden. Volgens de planning moet de aanleg van de ringbaan in 2023/2024 plaatsvinden. De herinrichting van het Marconigebied staat voor 2025/2026 op de rol.

Renaultgarage

De aanleg van de ringbaan heeft gevolgen voor het aantal parkeerplaatsen aan de Edisonweg. Die zullen grotendeels verdwijnen. Om ervoor te zorgen dat er toch voldoende parkeergelegenheid in de buurt van de winkels blijft, heeft het gemeentebestuur zijn oog laten vallen op de kavel aan de Marconistraat waar voorheen de Renaultgarage stond. Het is de bedoeling dat daar tijdelijk honderdvijftig parkeerplaatsen worden gerealiseerd.

Melkfabriek

Op diezelfde plek staat het gebouw met de schoorsteen van de voormalige melkfabriek. Het is de bedoeling dat beide gebouwen blijven staan en een invulling krijgen die past in het Marconigebied. Bijvoorbeeld horeca. Verschillende raadsfracties lieten donderdagavond wel weten de melkfabriek niet ten koste van alles overeind te willen houden. Restauratie/renovatie zijn voor rekening van een nieuwe eigenaar. Maar de vraag is wat er met het pand gebeurt als geen enkele ondernemer die kosten in verhouding vindt tot de verwachte opbrengsten.

foto: Door de aanleg van de ringbaan zullen de meeste parkeerplaatsen aan de Edisonweg gaan verdwijnen. (© Streekomroep De Bevelanden)

Deel dit bericht
Streekomroepdebevelanden