Ruim honderd mensen lopen mee in lichtjestocht tegen coronamaatregelen in Goes

GOES – Ruim honderd mensen hebben in een lichtjestocht meegelopen als demonstratie tegen de coronamaatregelen. Ze verzamelden zich, gehuld met lichtjes, vlaggen en spandoeken bij het stadskantoor. Van daaruit trokken ze naar de Grote Markt waar de groep nog wat napraatte.

De deelnemers willen op een vreedzame en liefdevolle manier hun ongenoegen uiten over de coronamaatregelen. “We zijn hier voor de vrijheid. Dat we zo snel mogelijk weer zelf mogen beslissen. Dat iedereen zijn eigen verantwoordelijkheid neemt en niet de overheid beslist wat we wel en niet mogen doen”, vertelt een meneer met een gele, verlichte paraplu in de hand. “De coronapas is het meest schrijnend.” Een andere deelnemer vertelt: “Het zijn voor sommige mensen echt donkere dagen. Met deze tocht hopen we dat iedereen letterlijk een lichtje laat schijnen.”

Tegen discrimatie

Een mevrouw die meeloopt zegt: “Ik ben tegen discriminatie. Mijn familie heeft de oorlog meegemaakt. Mijn schoonouders hebben in jappenkampen gezeten. Ik zie nu in Australië, China en Italië dat mensen ook in kampen worden geduwd, omdat ze zich niet willen laten vaccineren. Het breekt mijn hart als ik het zie. Ik ben het aan mijn familie verplicht om in opstand te komen tegen deze idiote waanzin die onze regering ons oplegt. In feite heeft de regering ons de oorlog verklaard. Zo zie ik het.”

‘Je hoort eigenlijk niets van de protesten’

Een andere mevrouw heeft al vaker gedemonstreerd. “De maatregelen tegen corona hebben volgens mij niks meer met de volksgezondheid te maken. Je ziet dat de media ook meedoen. Overal in de wereld zijn protesten. De bevolking staat op en je hoort er eigenlijk niets van. Vanavond heerst een gevoel van verbondenheid. Je denkt allemaal hetzelfde en je staat voor je vrijheid.”

Telegram

De lichtjestocht wordt door heel Nederland op verschillende plekken gehouden op woensdagavond. Eerder gebeurde dat al in Middelburg. De demonstratie is niet georganiseerd door één partij. Een oproep wordt gedeeld op verschillende platformen, zoals Telegram. Er wordt een datum en plaats genoemd en zo verzamelen de mensen zich. In Goes kwamen op de oproep dus ruim honderd mensen af.
 
Dit is een bericht van Omroep Zeeland
Deel dit bericht
Streekomroepdebevelanden