‘Samen Goes Zuid’ stimuleert verbinding in de wijk op 5 oktober

GOES – Goes is één van de Zeeuwse gemeentes die het verzachten van eenzaamheid belangrijk vindt. In Goes-Zuid zijn verschillende maatschappelijke organisaties actief onder haar inwoners. Op 5 oktober openen zij van 13:30 tot 16:00 hun deuren, een kans om kennis te maken met de organisaties en te ontdekken wat zij aanbieden in de wijk.

Ook worden er op dit tijdstip kopjes kwaliteitskoffie- en thee aangeboden tegenover de ingang van winkelcentrum de Beukenhof, om zo ook daar ontmoeting te stimuleren.
Op deze middag kunt u een bezoekje brengen aan: Buurthuis de Pit, SMWO, Wijkbedrijf Incluzio, Stadstuin Goes, Rafaël Goes.

 

Buurthuis “de Pit” is al 35 jaar een begrip in de wijk. Zo’n 110 enthousiaste vrijwilligers maken activiteiten mogelijk voor kinderen, tieners en ouderen. Wie langskomt in het buurthuis (aan de Appelstraat 2a) kan meteen het gebouw bewonderen dat recent grondig werd gerenoveerd.

Buurtwerkers van SMWO zijn actief in de wijk, zo ook in de Pit. SMWO vindt het belangrijk dat iedereen mee kan doen en zet in op het verbinden en het ontmoeten van elkaar. Zo dragen wij bij aan het behoud van de leefbaarheid in de wijk.

Incluzio – Wijkbedrijf Goes-Zuid ondersteunt mensen vanuit de bijstand, wanneer ze dit nodig hebben. Dit kan door activering, vrijwilligerswerk en met name begeleiding naar betaald werk. Het wijkbedrijf is ook actief in de wijk, o.a op burendag. Ook werken ze samen met het wijkleerbedrijf van Scalda, net als het wijkbedrijf tevens gevestigd aan de Beukenstraat 8, o.a. door te voorzien in hulpvragen uit de wijk.

‘Samen groen doen’ is de slogan van de Stadstuin in Goes (op het terrein van het Scalda College aan het Stationspark 25). Bij de Stadstuin is een ieder welkom die actief en vooral buiten bezig willen zijn, en het leuk vinden om met anderen samen te werken. De Stadstuin had al een moestuin en kippen en is dit jaar tevens gestart met een pluktuin; daar waar mogelijk wordt hier ecologisch gewerkt en zijn er initiatieven om de biodiversiteit in en rond de tuin te verbeteren.
Rafaël Goes is een eigentijdse en dynamische kerk. Zij werd opgericht in 1989 maar opende in het najaar van 2018 gebouw ‘De Basis’ (aan de Bessestraat 8). Dit is de plek waar mensen zich bezig houden met ‘geloof en een hoop liefde’ in Goes-Zuid. Mensen met diverse achtergronden- en overtuigingen wonen regelmatig een activiteit bij, waar op laagdrempelige wijze wordt ingegaan op bestaansvragen en zingeving.

 

Wie in de middag op 5 oktober langsloopt bij één van de organisaties, krijgt een gratis versnapering aangeboden. Wie dat wil kan vervolgens ook naar binnen lopen voor een korte rondleiding en info krijgen over de activiteiten die daar plaatsvinden.
Wilt u graag alle organisaties bezoeken? Raadpleeg de looproute op www.samengoeszuid.nl
De koffie bij het winkelcentrum wordt klaargemaakt door de barista Mr-Coffee. Nadat eerst de lokale ondernemers worden getrakteerd op een bakkie, zal hij de voorbijgangers voorzien van goede koffie die natuurlijk én eerlijk is verwerkt.

 

Graag tot ziens op 5 oktober.

 

Foto: SMWO

Deel dit bericht
Streekomroepdebevelanden