SGP brengt vuurwerkoverlast Reimerswaal in kaart: ‘Maatschappelijk debat aanwakkeren’

YERSEKE – Inwoners van de gemeente Reimerswaal kunnen overlast van vuurwerk vanaf vandaag online melden. Het SGP opent daarvoor een digitaal meldpunt. Daarom roept raadslid Artwin Otte de inwoners op overlast te melden. En dat kan anoniem. Het meldpunt is geen alternatief voor een aangifte bij te politie, benadrukt Otte. “We willen vooral het debat aanwakkeren.”

door: Han Verbeem

Ondanks het landelijk afgekondigde vuurwerkverbod, wordt er nog volop geknald – zo constateert initiatiefnemer en SGP-raadslid Artwin Otte. “De SGP wil de impact van de voorwerkoverlast bespreekbaar maken bij de mensen thuis aan de keukentafel”, zegt hij. “We hopen dat ouders hierover in gesprek gaan met hun kinderen.”

Overzichtkaart

De website toont een kaart van Reimerswaal waarop de meldingen zijn aangegeven. Zo ontstaat een totaalbeeld van de overlast, zegt het SGP-raadslid. Met de individuele meldingen wordt verder overigens niets gedaan, want het handhaven is een taak van de gemeente en de opsporingsambtenaren – aldus Otte.

Container opgeblazen

Al wekenlang zijn de knallen te horen in de gemeente en ook burgemeester Petra van Wingerden maakt zich grote zorgen over de zwaarte van het knalvuurwerk. Onlangs was in Krabbendijke een incident waarbij een container is opgeblazen.

Verrast

Burgemeester Van Wingerden reageert verrast op het vuurwerkmeldpunt van de SGP. “Dit is geen initiatief van de gemeente en de gemeente is hier vooraf niet bij betrokken”, zo laat ze in een reactie weten. “Aandacht tegen vuurwerkoverlast is belangrijk, maar het mag geen verwarring veroorzaken. Gemeente en politie hebben verhoogde aandacht voor vuurwerkoverlast.” (Foto: Pixabay)

Het vuurwerkmeldpunt voor Reimerswaal: www.vuurwerkoverlastreimerswaal.nl
Deel dit bericht
Streekomroepdebevelanden