Spence lanceert nieuwe single op 105 SOB FM

GOES – Twee jaar na ‘Funk Party’ lanceert de Amsterdamse Funk-artiest Spence zijn nieuwe single ‘Love in Paradise’ bij DJ Ed in Funk-Ed Up op 105 SOB FM. Hét Funk en Disco programma wat sinds jaar en dag op donderdagavond uitgezonden wordt geniet grote bekendheid, niet alleen bij luisteraars maar ook bij artiesten. Niet in de laatste plaats vanwege de kennis en het vakmanschap van DJ Ed.

Spence

Hij is de jongste van zijn broers, woont in Amsterdam met zijn vrouw, dochter en zoon. Dankzij zijn moeder die hem drie akkoorden leerde, begon Henk Braaf, de man die schuilgaat achter de artiest Spence, op achtjarige leeftijd met gitaarspelen. Henk speelt linkshandig -ondersteboven- op een rechtshandige gitaar.

Geïnspireerd door Herbie Hancock ontwikkelde Henk een unieke stijl van funkgitaar spelen. Jimmy Hendrix en ‘s werelds beste gitarist, Greg Howe, inspireerde Henk bij het creëren van een unieke stijl van rock en fusion. De meeste gitaristen zijn gespecialiseerd in één stijl, maar Henk beschikt over de capaciteit om te schakelen van funk naar rock, fusion en vice versa, en beheerst elke stijl op een hoog muzikaal niveau.

Van The Sherman Brothers tot Centerfold en Dolly Dots

Samen met Tony Sherman en zijn broers (The Sherman Brothers) toerde Henk door Europa. In 1979 speelde hij gitaar op de LP genaamd ‘Forest Eyes’ van jazz saxofonist Stan Getz (geproduceerd en gedirigeerd door Jurre Haanstra). In 1981 componeerde Henk het nummer ‘If The Feeling is Right’, voor de LP van Katie Kissoon.

Met dank aan Jurre Haanstra tekende Henk begin jaren ’80 een contract met de top producers Richard de Bois en Peter van Asten. Onder de artiestennaam Spence werd in augustus 1983 zijn eerste single ‘Get It On’ uitgebracht via BMG-Ariola, tegenwoordig Sony. Het werd een Nederlandse TOP 40 hit en nummer 1 in de Ferry Maat Soul Show. Andere singles volgden in 1984 en 1985, zoals ‘Turn Me Down’, ‘Gonna Party’, ‘I Only Wann to Tell You That I Love You’ en nog veel meer.

Henk componeerde het nummer ‘Bad Boy’ voor de meidengroep Centerfold, die begin 1984 werd uitgebracht. In de zomer van 1984 won hij de persprijs op het ‘Sopot Music Festival’ in Polen. In het najaar van 1985 vertegenwoordigde hij Nederland op het ‘World Popular Song Festival’ in Tokio, Japan. Op verzoek van de producers Erik van Tijn en Jochem Fluitsma componeerde Henk het nummer Boys Town voor de LP van de Dolly Dots.

Tot begin jaren ’90 schreef en produceerde Henk voor verschillende Nederlandse artiesten.

Even wat anders … of toch

Henk stopte in 1994 met de muziekbusiness en ging studeren aan de HTS waar hij slaagde als Technisch Bedrijfskundig ingenieur. Hij stichtte een gezin en inmiddels heeft Henk samen met zijn vrouw een Management Consultancy Bureau.

Na meer dan 36 jaar lanceert Henk (Spence) in 2019 zijn nieuwe track ‘Funk Party’; geschreven, gecomponeerd, geproduceerd, gezongen en gespeeld door Spence. De opvolger, genaamd Love in paradise wordt in augustus 2021 gelanceerd.
Alle mixing en mastering van Henk zijn tracks wordt gedaan door Grammy Award winnaar Gerard Hariston uit de USA. Gerard is verantwoordelijk voor het geluid van Destiny’s Child, Erykah Badu, LLCool J en Kirk Franklin.

Love in Paradise

Na Funk Party moest er een opvolger komen.

Het meest voor de hand liggende is om een nieuw nummer te schrijven, maar waarom een nieuw nummer schrijven, als er nog veel nummers op de plank liggen die Henk in de tijd van Get it on (jaren 80) heeft geschreven en nooit zijn uitgebracht.

Henk liet de ruwe demo van Paradise horen aan een paar critici die meteen enthousiast reageerden. Dit gaf de doorslag om Paradise op te poetsen en in een nieuw jasje te steken waarbij de jaren 80/90 feel in tact blijft maar de productie aansluit bij deze tijd.

Alle vocals en instrumenten zijn door Henk zelf gedaan, echter met uitzondering van wat synthesizer bas en strings licks die door toetsen legende Glenn Gaddum zijn gespeeld. Henk heeft Glenn gevraagd omdat hij de synthesizer bas licks van Get it on heeft gespeeld en de juiste feel erin weet te brengen.

Love in Paradise gaat over een relatie van een man en een vrouw die de schaduwkanten van hun huwelijk hebben weten te overwinnen. Dit geeft hun moed en vertrouwen op een paradijselijk vooruitzicht omdat zij staande hebben weten te houden door te werken aan hun relatie.

Hedendaagse relaties houden weinig stand en de echtscheidingen zijn veel omdat echtparen niet willen werken/investeren/vechten voor hun relatie/huwelijk. Paradise sluit zich niet aan bij de hedendaagse trend maar is een wake up call aan koppels dat de ouderwetse trouw loont; want daar doe je het voor.

‘Love in Paradise’ gaat exclusief in première donderdag 19 augustus in Funk-Ed Up met DJ Ed op 105 SOB FM tussen 19 en 21 uur. Luister via FM, Kabel (digitaal) of Internet.

Foto: Spence (Henk Braaf)

Deel dit bericht
Streekomroepdebevelanden