Spreekuur over veiligheid: elke donderdagochtend inloop in Bachten Vaete Kruiningen

KRUININGEN – De gemeentelijk boa (buitengewoon opsporingsambtenaar) en wijkagent in de Reimerswaal willen weten wat er leeft in de wijk. Daarom is vanaf 14 april elke donderdagochtend een inloopspreekuur in gebouw Bachten Vaete in Kruiningen, waar inwoners bij het politiesteunpunt terecht kunnen met vragen of tips. Vertrouwelijkheid staat voorop: voor bezoekers met privacygevoelige informatie of andere dringende reden wordt uitgeweken naar een aparte spreekruimte. 

door: Han Verbeem

Inwoners van Reimerswaal kunnen op het spreekuur terecht met onder meer vragen over veiligheid, overlast of andere problemen in de wijk. Met de inbreng kunnen de wijkagent en de boa adviezen geven en gerichte acties ondernemen of meldingen doorzetten naar andere instanties, zoals bijvoorbeeld woningcorporatie of maatschappelijk werk. “Goed contact tussen handhavers en inwoners is belangrijk voor een goede leefomgeving”, zo laat de burgemeester weten. “Voor het verbeteren van de veiligheid en leefbaarheid willen de gemeente en politie laagdrempelig aanspreekbaar zijn voor de inwoners. Als proef wordt daarom gestart met dit gezamenlijk inloopspreekuur.” 

Politiesteunpunt

Het spreekuur is vanaf donderdag 14 april elke donderdagochtend op het politiesteunpunt in Bachten Vaete, Brouwerijstraat 1 in Kruiningen. Het steunpunt is geopend van 09.00 tot 12:00 uur. Een afspraak maken is niet nodig. Voor contact met de wijkagent of boa buiten het wekelijkse spreekuur kunnen inwoners bellen met het algemene nummer van de politie (0900 – 8844) of de gemeente Reimerswaal (140113).

Deel dit bericht
Streekomroepdebevelanden