Start oudergroep licht verstandelijk beperkten (LVB) bij SMWO

GOES – Heeft u een kind met een licht verstandelijke beperking en bent u op zoek naar mensen die écht begrijpen hoe het is? Op maandag 27 september start bij Stichting Maatschappelijk Werk & Welzijn Oosterschelderegio (SMWO) een nieuwe oudergespreksgroep LVB. Een groep waar u als ouder(s) herkenning en nieuwe ideeën kunt vinden in uw dagelijks leven met een kind met een licht verstandelijke beperking.

Vijf weken lang komt een vaste groep ouders bij elkaar onder leiding van twee professionals en wordt er met elkaar gesproken over diverse onderwerpen. Er is veel ruimte voor herkenning en leren van elkaar. De aanwezige professionals zorgen voor aanvullende informatie, tips en adviezen. Aan bod komen:

Wat is een LVB en uitleg over IQ
Communicatietips en het belang van voorspelbaarheid
Hoe ontwikkelt mijn kind zich?
Daarna(ast) is er ruimte voor thema’s vanuit ouders, zoals bijvoorbeeld; de invloed op sociale relaties, op het gezin, onderwijs, puberteit, toekomst, begeleidingsmogelijkheden enz.

De groep is voor ouders/verzorgers van een kind met een licht verstandelijke beperking (4-16 jaar), woonachtig in de Oosterschelderegio. Deze groep is een reeks van vijf bijeenkomsten en start op maandag 27 september. De overige data zijn 4 en 18 oktober en 1 en 8 november. De bijeenkomsten vinden plaats bij SMWO, ‘s- Heer Elsdorpweg 12 in Goes en duren van 11:00 tot 12:30 uur.

Aanmelden of informatie opvragen over deze training is mogelijk via cursussen@smwo.nl of (0113) 277 111. Na aanmelding volgt een korte intake. Deelname is kosteloos. Vanwege de onzekerheden rondom het coronavirus kan het zijn dat er nog wijzigingen plaatsvinden rondom de (start)data. Wilt u meer weten of aanmelden? Stuur dan een e-mail naar cursussen@smwo.nl o.v.v. interesse ‘Oudergroep LVB’ met uw naam, e-mailadres en telefoonnummer. Bij voldoende deelnemers zal worden gestart, hierover krijgt u dan bericht.

Foto: Shutterstock

Deel dit bericht
Streekomroepdebevelanden