Steun inwoners hielp José van Egmond er weer bovenop : ‘Bloemen, kaartjes, stoofpeertjes… fantastisch!’

KRUININGEN – José van Egmond is weer aan de slag als burgemeester van Reimerswaal. Na een ziekte van een half jaar is ze teruggekeerd, en voelt zich enorm gesteund door alle betrokkenheid van de inwoners. “Die hebben met een heel groot hart gereageerd. Het heeft mij ook geholpen bij mijn herstel”, zegt ze. “Daar ben ik enorm dankbaar voor.” 

door: Han Verbeem

Bij haar terugkeer trof ze een gemeentehuis vol vlaggetjes aan. Bloemen en kaarten op haar bureau en haar ontvangst was “een enorm warm bad”, verelt ze. De inwoners van Kruiningen, Rilland, Krabbendijke, Yerseke, Waarde en Hansweert hebben Van Egmond tijdens haar ziekte overladen met steunbetuigingen. “Ook ontving ik allerlei lekkers, zoals zelfgemaakte stoofpeertjes.” 

Leeswerk bijgehouden

Tijdens het half jaar van haar herstel heeft José van Egmond een intensief revalidatieproces gevolgd. “Ik ben blij dat er een waarnemer was, Petra van Wingerden. Dat heeft mij veel rust gegeven.” Een terugkeer in volle vaart is het niet, want ze heeft vooraf “wel een sprongetje” gemaakt. Zo bleef ze de lopende dossiers volgen en heeft Van Egmond “alle leeswerk bijgehouden.” Bij haar terugkeer heeft Van Wingerden de burgemeester bijgepraat en nu is ze weer helemaal bij. De prioriteit ligt nu bij de periode na de gemeenteraadsverkiezingen van afgelopen woensdag: “Er komt een duidingsbijeenkomst over de verkiezingsuitslag, en daarna is het afscheid van de oude raad en de beëdiging van nieuwe raadsleden.” Bij het formatieproces voor een nieuw gemeentebestuur heeft Van Egmond weliswaar “een beperkte rol”, merkt ze op. Toch is het een belangrijke periode die de nodige aandacht vraagt. Ze is er helemaal klaar voor.

Deel dit bericht
Streekomroepdebevelanden