Stoomtrein zoekt vrijwilligers en organiseert wervingsdag

GOES/HOEDEKENSKERKE – De vrijwilligers van Stoomtrein Goes-Borsele (SGB) werken, na allerlei eerdere beperkingen door de coronasituatie, inmiddels weer op volle toeren. Het is inmiddels zelfs weer mogelijk om nieuwe vrijwilligers een plaats te geven in de organisatie. 

Om hier aandacht aan te geven en om geïnteresseerden van informatie te voorzien, organiseert de SGB een wervingsdag op zaterdag 30 oktober. De dag vindt plaats op de locaties Goes (Albert Plesmanweg 23) en Hoedekenskerke (Waardweg 4). Binnenlopen kan op beide locaties van 10:00-15:00 uur en aanmelden is niet nodig.

Meer informatie over de dag en over de vacatures waarvoor mensen worden gezocht, is te vinden op https://www.destoomtrein.nl/over-ons/vrijwilligers-wervingsdag/

Mensen gezocht voor techniek, gastheerschap, horeca en minitrein

Op de wervingsdag zoekt de SGB naar mensen voor een uitgebreid aantal functies. Zo wordt er voor de locatie Hoedekenskerke gezocht naar mensen die de horeca en de souvenrwinkel willen bemensen. Ook is er plaats voor medewerkers (al vanaf 12 jaar) die conducteur of machinist willen zijn op de minitrein, die in Hoedekenskerke door het park rijdt.

Voor de locatie Goes is het scala aan beschikbare vacatures nog groter. Zo wordt er gezocht naar gastheren en gastvrouwen die de bezoekers gaan ontvangen, wegwijs maken en rondleiden. Ook voor technisch geïnteresseerden is er van alles te doen: Van spooronderhoud en terreininrichting tot interieurbouw en metaalbewerking.

Vrijwilligersorganisatie

Stoomtrein Goes-Borsele wordt al 50 jaar vrijwel uitsluitend door vrijwilligers gerund. Om natuurlijk verloop op te vangen en om de groeiambities te kunnen waarmaken zoekt de organisatie altijd naar nieuwe vrijwilligers. In het vroege voorjaar organiseert de SGB jaarlijks een wervingsdag. Door de corona-omstandigheden vindt de dag deze keer pas in het najaar plaats.

Tekst en foto’s: Stoomtrein Goes-Borsele

Deel dit bericht
Streekomroepdebevelanden