Streep door plan zorgwoningen dorpskern Krabbendijke: ‘Enorme teleurstelling’

KRABBENDIJKE – De geplande bouw van 11 woningen en 19 reformatorische zorgappartementen in de dorpskern gaat niet door. De gemeente en projectontwikkelaar zijn er niet in geslaagd alle benodigde gronden aan de Dorpsstraat te kopen, zegt wethouder Maarten Both van de gemeente Reimerswaal.

Door: Han Verbeem

Al jaren proberen de gemeente en projectontwikkelaar ZPF de benodigde gronden te kopen, waaronder het terrein van de vroegere gasfabriek in Krabbendijke. Maar de moeizame onderhandelingen met de grondeigenaar zijn uiteindelijk op niets uitgelopen. De deadline van 31 december 2021 is niet gehaald, daarmee is de samenwerkingsovereenkomst tussen de gemeente en de ontwikkelaar komen te vervallen.

Teleurstelling

“We moeten constateren dat de verwerving gewoonweg niet lukt”, constateert wethouder Maarten Both. Daarom wil hij de gemeenteraad duidelijkheid bieden. “Een enorme teleurstelling”, verzucht Both, maar toch ziet hij nog kansen voor een aangepast bouwplan.

Beraden op alternatieven

Een deel van het terrein is namelijk wél in gemeentebezit. “De woningnood is hoog en de weinige locaties die we hebben, laten we niet onbebouwd”, zegt hij. De komende tijd gaat het college “zich beraden op de alternatieve mogelijkheden” en de lokale bewindsman wil daar nu nog niet op vooruitlopen.

Vredelust Yerseke

Elders in Reimerswaal gaan de plannen voor de zogeheten “identiteitsgebonden zorgwoningen” wél door. Zo buigt de Reimerswaalse raad zich nog dit kalenderjaar over het bestemmingsplan voor de nieuwbouw op de plaats van de leegstaande Vredelustflat in Yerseke.
 
Foto: Het terrein aan de Dorpsstraat ligt voorlopig nog braak: de plannen voor woningbouw gaan niet door (© Google Streetview)
Deel dit bericht
Streekomroepdebevelanden