Taakstraf geëist voor doodrijden bejaarde vrouw (85) in scootmobiel Kapelle

MIDDELBURG – Als het aan de officier van justitie ligt krijgt een 65-jarige man uit Kapelle een taakstraf van 240 uur en 6 maanden voorwaardelijke gevangenistraf voor een dodelijke aanrijding met een 85-jarige vrouw in een scootmobiel in Kapelle. Dat ongeluk gebeurde vorig jaar op 7 maart. Ook moet hij zijn rijbewijs voor een jaar inleveren.

Het ongeluk gebeurt op een zonnige zondagmiddag rond 13.30 uur op de kruising Vroonlandseweg-Lange Meet in Kapelle. De verdachte rijdt van zijn werk richting huis. Volgens hem heeft hij zijn snelheid aangepast omdat het druk is en op die kruising altijd spelende, overstekende kinderen zijn omdat er een school staat.

Scootmobiel

Op het moment dat de verdachte op de kruising rijdt, ziet hij de vrouw in de scootmobiel te laat en een frontale botsing is het gevolg. De vrouw overlijdt ter plekke. Volgens onderzoek nadien blijkt dat de man 51 tot 64 kilometer per uur moet hebben gereden, volgens de verdachte reed hij ongeveer 35 kilometer per uur.
Een zoon van de overleden vrouw las tijdens de zitting in de rechtbank vandaag een slachtofferverklaring voor namens zijn eerder dit jaar overleden vader. Met name het feit dat de verdachte nooit contact heeft opgenomen met de vader, de man van het slachtoffer, doet de familie, ook woonachtig in Kapelle, erg veel pijn.
De uitspraak van de rechter is over twee weken.
 
Dit is een bericht van Omroep Zeeland
Foto: Pixabay
Deel dit bericht
Streekomroepdebevelanden