Terrein voormalige Renaultgarage Goes voorlopig voor parkeerplaatsen

GOES – Het dagelijkse gemeentebestuur van Goes wil op het terrein van de voormalige Renaultgarage aan de Marconistraat honderdvijftig voorlopige parkeerplaatsen gaan realiseren. Dat staat in een voorstel dat nu aan de gemeenteraad is voorgelegd.

Die parkeerplaatsen zijn straks hard nodig. In de periode 2023-2024 wordt de verbindende ringbaan aangelegd. Die komt op het stuk van de Edisonstraat, achter Jumbo/Brugman Keukens. De parkeerplaatsen zullen daar dan grotendeels verdwijnen. In de periode 2025-2026 vindt vervolgens de herinrichting van het totale Marconigebied plaats. Als dat allemaal achter de rug is, kan gekeken worden naar de definitieve invulling van het terrein waar ooit de garage van Renault Goes stond.

Melkfabriek

Van die Renaultgarage is overigens niets meer te zien. De kavel – inmiddels eigendom van de gemeente – is in die zin schoon. Aan de kant van het stadskantoor staat nog wel het gebouw van de voormalige melkfabriek en de schoorsteen die daarbij hoort. Die blijven beide staan. Het gemeentebestuur vindt dit industriële erfgoed zo beeldbepalend, dat gedacht wordt aan de mogelijkheid om er horeca in onder te brengen. Te meer omdat er in het Marconigebied nog geen horeca gevestigd is.

Parkeerruimte Lidl

Verder is er een strook van driehonderd vierkante meter die aan Lidl verkocht wordt. Die afspraak is al eerder met de supermarktketen gemaakt. Met dat stuk grond kan Lidl de parkeerruimte op het eigen terrein verder uitbreiden. Tussen dat parkeerterrein en de honderdvijftig voorlopige parkeerplaatsen in denkt het college aan retail, woningbouw of een combinatie daarvan. Hoewel concurrentie met winkels in de binnenstad voorkomen moet worden, zo staat in het voorstel te lezen.

Foto: Rechts het witte gebouw van de voormalige melkfabriek met de schoorsteen. Beide blijven (be)staan.  Op de foto zijn links daarvan de inmiddels verwijderde restanten van de voormalige Renaultgarage nog te zien. (© Streekomroep De Bevelanden)

Deel dit bericht
Streekomroepdebevelanden