Terug naar de tekentafel: Noord-Bevelandse raad kritisch op uitbreiding recreatie

WISSENKERKE – Voor de Noord-Bevelandse raad is het klip en klaar: verbetering en natuurontwikkeling mag, maar geen extra recreatieplaatsen bij zowel Roompot Beach Resort als camping Anna Friso – beide in Kamperland. Het laatste ontwikkelplan gaat sowieso terug naar de tekentafel en bij Roompot staan de waterwoningen ter discussie.

 

Door: Han Verbeem

 

Voor BBB, de grootste raadspartij van de Noord-Bevelandse raad, zijn de waterwoningen, drijvende huizen, een stap te ver. “Het huidige recreatieaanbod is divers genoeg”, zegt Yvonne Maas donderdag in de raadsbijeenkomst over het plan.

 

‘U vraagt, wij draaien’

Maar ook de fracties van D66, PvdA en BEN hebben zo hun bedenkingen. Vroeger was er nauwelijks enige discussie op uitbreidingsplannen van Roompot, merkt Mark Faasse (BEN) op, waaraan altijd is meegewerkt. “Het was voor de gemeente: u vraagt, wij draaien. Een Pavlov-reactie.”

 

Kadastergegevens

In totaal wil Roompot nu met 29 hectare uitbreiden. Dat constateert Eric Mahieu, een opmerkzame inwoner die de raadsleden toespreekt en zijn zorgen niet onder stoelen of banken steekt. Mahieu heeft de kadastergegevens opgevraagd en is zo tot de totaalsom van het aantal hectaren gekomen. Het toerisme gaat ten koste van de natuur, zo waarschuwt hij, want de donkere en stille winters zijn voor de dieren nodig om tot rust te komen. Tegenwoordig is er niet alleen zomers maar het hele jaar door recreatie.

 

Geen tweede woning

Jacqueline Dijkema (D66) is sowieso tegen de uitbreidingsplannen. Niet alleen bij Beach Resort maar ook de camping mag niet groeien. Want ook al gaat het daar om ‘slechts’ 0,8 hectare, er komen wél extra plaatsen en de eigenaars willen buiten het campingterrein een tweede woning bouwen. “Té dicht bij de natuur”, stelt Dijkema. Ook andere fracties hebben twijfels en wethouder Adrie van der Maas neemt het plan “mee terug naar de tekentafel” en gaat met de initiatiefnemers in gesprek.

 

Foto: Roompot Beach Resort in Kamperland © Streekomroep De Bevelanden

Deel dit bericht
Streekomroepdebevelanden