‘The King’ gehuldigd

GOES – Het was niet de eerste huldiging van Corné ‘The King’ de Koning uit Kloetinge maar deze voelde wel speciaal. Waar hij met zijn teamgenoot (Esther van der Loos) in 2016 nog 2 seconden tekort kwam voor een bronzen plak haalde hij in het laatste weekend van augustus op de Paralympische Spelen in Tokio een zilveren medaille. De eer was aan burgemeester Margo Mulder van Goes om de paralympisch roeier toe te spreken op het bordes van het Stadhuis aan de Grote Markt.

Corné is een begrip in de roeisport en voor de toegestroomde leden van Roeivereniging Scaldis een ware held. De Koning werd 31 jaar geleden geboren en is een gedreven sportman; 4 keer eerder werd hij wereldkampioen en Europees kampioen naast alle andere (inter)nationale wedstrijden die hij veelal zegevierend afsloot. De zilveren medaille die hij samen met collega Annika van der Meer binnen wist te roeien voelt deze dagen als een speciale plak. De sporters gaan van de ene naar de andere huldiging. Corné geniet er met volle teugen van en oogt energieker dan ooit.

In 2016 kwam Corné met zijn toenmalige roeipartner Esther van der Loos net 2 seconden tekort en eindigden ze als vierde op de Paralympische Spelen. Rio en Tokio waren een wereld van verschil, mede door alle coronamaatregelen en de restricties die dit met zich bracht voor de Spelen in Tokio. In Rio wisten Corné en Esther zich vergezeld en gesteund door familie, kennissen, vrienden en fans, in Tokio moesten Corné en Annika het zonder al die publieke belangstelling stellen en moesten ze kort na hun zege het land verlaten. De afsluitingsceremonie kon om die reden niet bijgewoond worden.

Foto’s: Hans Colijn (Streekomroep de Bevelanden)

Deel dit bericht
Streekomroepdebevelanden