Thomas Heijboer is de nieuwe kinderburgemeester van Borsele

HEINKENSZAND – Thomas Heijboer uit ’s-Gravenpolder is de nieuwe kinderburgemeester van de Borsele. De jury koos hem vrijdag uit een groep van vier finale kandidaten.

Naast Thomas deden ook Esmee Krijger uit Nisse, Jeannette Koudenburg uit Lewedorp en Sanne Poortvliet uit ’s-Heerenhoek mee. Ze waren gekozen uit een totaal van dertien sollicitanten, die allemaal tussen de tien en twaalf jaar oud zijn. De vier gaven vrijdag een individuele presentatie in de Raadsboerderij in Heinkenszand, waarin ze uitlegden welke plannen zij hebben voor de gemeente.

Ambassadeur

Volgens de jury die de presentaties heeft beoordeeld was het ‘geen eenvoudige klus’ om een keuze te maken. Uiteindelijk kwam Thomas Heijboer toch als beste uit de bus. Burgemeester Gerben Dijksterhuis: “Hij heeft goede ideeën op het gebied van sport voor alle Borsele kinderen. Ook ontpopte Thomas zich als ware ambassadeur van de streek en van onze streekproducten.”

Enthousiasme

Thomas moet nog even geduld hebben voor hij de ambtsketting die bij het kinderburgemeesterschap hoort krijgt omgehangen. Tot 1 januari behoort die nog toe aan Kris Rottier. Kris was dit afgelopen jaar de eerste kinderburgemeester van Borsele. Dat er dit jaar veel enthousiasme was om het stokje van hem over te nemen, schrijft Dijksterhuis toe aan Kris: “Hij heeft het kinderburgemeesterschap echt op de kaart gezet.”

Adviseren

De kinderburgemeester van 2022 wordt in januari geïnstalleerd. Thomas zal het hele jaar door de Borselse kinderen vertegenwoordigen en het gemeentebestuur adviseren over wat kinderen belangrijk vinden. Hij gaat ook de burgemeester assisteren, een blog bijhouden en hij zal officiële bezoeken afleggen.

Foto boven: Op de voorgrond Thomas Heijboer, de nieuwe kinderburgemeester van Borsele. Direct achter hem staat Kris Rottier, die tot 1 januari de ambtsketting van de kinderburgemeester draagt. (foto: Gemeente Borsele)

Deel dit bericht
Streekomroepdebevelanden