Tienduizenden kerstkaarten voor Babette uit Zierikzee: Sandra is er confuus van

ZIERIKZEE / GOES / BERGEN OP ZOOM -p Sandra Engels moet het nog even verwerken. Haar oproep om kerstkaarten in te leveren voor Babette uit Zierikzee leverde tienduizenden kaarten op: letterlijk een wagen vol.

door: Han Verbeem

Sandra is al sinds haar jeugdjaren bevriend met Babette Heijboer. Babette is door een zware bevalling met een beperking ter wereld gekomen. “Ze staat zó positief in het leven, ze heeft mij geïnspireerd om de zorg in te gaan”, zegt Sandra.

Confetti en knipsels

Al jarenlang krijgt Babette na de jaarwisseling oude kerstkaarten van familie en bekenden. “Die gebruikt ze om confetti en knipsels van te maken, als dagbesteding”, legt Sandra uit. Ze plaatste voor haar vriendin een oproep op Facebook en de actie is ook opgepakt door Omroep Brabant – Sandra woont momenteel met haar vriend in Roosendaal.

Schoenendozen vol

Al met al ging het balletje rollen. Donderdagavond nam Sandra de kaarten in ontvangst. “Met schoenendozen tegelijk”, zegt Sandra. “Hele families hebben acties opgezet om bij hen in de buurt kaarten te verzamelen.” In Rilland, Kruiningen, Middelburg tot vér buiten Zeeland. “Zelfs uit Groningen en Limburg.” Niet alleen gebruikte kerstkaarten, maar zelfs pakken met splinternieuwe zitten erbij.
De lading paste niet in haar Twingootje en daarom rijdt ze in in twee keer heen en weer naar Zierikzee. Het zal nog even duren voor ze de kaarten kan overhandigen, want Babette kan vanwege corona niemand ontvangen. “Maar als het zover is, dan maken we er een mooi feestje van”, belooft ze.
Deel dit bericht
Streekomroepdebevelanden