Twee lintjes in Noord-Beveland

GEERSDIJK / WISSENKERKE – In Noord-Beveland heeft burgemeester Loes Meeuwisse tijdens de jaarlijkse Lintjesregen twee koninklijke onderscheidingen uitgereikt. Vrijwilliger Karin Leendertse-van Oeveren uit Geersdijk en wethouder Adrie van der Maas uit Wissenkerke zijn beiden benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

door: Han Verbeem

Beide gedecoreerden hebben zich jarenlang ingespannen ten behoeve van de samenleving en daarom “heeft het de Majesteit behaagd” dit jaar ook hen een onderscheiding toe te kennen. De lintjes zijn achtereenvolgend uitgereikt, om 12.00 uur in Geersdijk en om 14.00 uur in Wissenkerke.

Karin Leendertse-van Oeveren

Karin Leendertse-van Oeveren (55) is sinds 1990 als vrijwilliger actief bij het plaatselijke Sinterklaascomité Geersdijk. Daarnaast is ze zo’n 30 jaar voorzitter van de Stichting Kinderevenementen Geersdijk. Ook is ze vrijwilliger bij de protestante gemeente ‘De Ontmoeting’ in Noord-Beveland. En naast haar vele vrijwilligerswerk is ze sinds 1995 mantelzorger voor haar schoonmoeder. Karin Leendertse-van Oeveren kreeg de onderscheiding opgespeld bij een bijeenkomst in het Drenthehuis in Geersdijk.

Adie van der Maas

Adrie van der Maas (56) kan bogen op een lange politieke loopbaan. Zo is hij twintig jaar wethouder voor de SGP en momenteel één van de langstzittende wethouders van Zeeland.. Daarvoor was hij gemeenteraadslid, sinds 1990 voor de gemeente Wissenkerke en later voor Noord-Beveland. Tussen 1994 en 2009 was hij bovendien lid van het algemeen bestuur, oftewel hoofdingeland, bij het waterschap. Ook in het verenigingsleven heeft Adrie van der Maas een grote staat van dienst. Hij was van 2013 tot 2017 lid van de ledenraad van Coöperatie The Greenery Coforta. Ook is hij vrijwilliger bij de Gereformeerde Gemeente:sinds 2009 Kortgene en sinds 2011 in Kortgene, waar hij scriba is. Adrie van der Maas heeft zijn onderscheiding ontvangen op het gemeentehuis van Noord-Beveland in Wissenkerke.

Foto’s: Gemeente Noord-Beveland

Foto Kop: Rijksoverheid.nl

Deel dit bericht
Streekomroepdebevelanden