Veel rook bij uitslaande schuurbrand Krabbendijke

KRABBENDIJKE – In een schuur aan de Verlengde Noordweg in Krabbendijke is zaterdagochtend een uitslaande brand uitgebroken. De brandweer heeft inmiddels het sein ‘brand meester’ gegeven.

Vrijwel direct nadat de brand rond 09.15 uur was opgemerkt, werd door de brandweer opgeschaald naar middelbrand. Om de brand effectief te kunnen bestrijden werden blusvoertuigen uit Krabbendijke en Kruiningen opgeroepen. Vanuit Goes werd een watertransport ter plekke gestuurd.

Volgens de Veiligheidsregio Zeeland (VRZ) is de schuur circa 10×4 meter groot en werd deze gebruikt voor opslag. Het geheel is volledig uitgebrand en moet als verloren worden beschouwd. In een achtergelegen schuur staan dieren, maar deze zijn niet getroffen door de brand. De brandweer heeft door snelle inzet uitbreiding weten te voorkomen.

De brandweer heeft het aanwezige publiek opgeroepen om uit de rook te blijven. Omwonenden die last hebben van de rook wordt aangeraden ramen, deuren en ventilatieroosters te sluiten. Rond 09.40 uur is het sein ‘brand meester’ gegeven. Momenteel wordt nog nageblust. Dat gaat volgens de Veiligheidsregio ook nog enkele uren duren. 

Stichting Salvage is ingeschakeld bij het ondersteunen van de eigenaar in de afhandeling van de schade.

Foto: © HV Zeeland

Deel dit bericht
Streekomroepdebevelanden