Vertrek Fokker Elmo treft ook oostelijk Zeeland: ‘Dit raakt honderden gezinnen’

KRUININGEN / HOOGERHEIDE – Fokker Elmo vertrekt halverwege 2023 uit Hoogerheide. Het bedrijf zelf is vrijdagmiddag niet bereikbaar maar de gemeente Woensdrecht bevestigt het vertrek. Bij de vestiging van Fokker werken 900 mensen, waarvan een belangrijk deel in oostelijk Zeeland woont. Wethouder Kees Verburg van Reimerswaal noemt het vertrek “een forse klap voor de regio” en wil zo spoedig mogelijk overleg met zijn buurgemeenten. “Dit heeft een behoorlijke impact”, aldus Verburg.

door: Han Verbeem

Fokker Elmo produceert bekabelingen voor de vliegtuigindustrie en wil de productie centraliseren op de hoofdvestiging in Papendrecht. Daarom sluiten de locaties bij de vliegbasis in Hoogerheide en in Helmond volgend jaar de deuren. Gedwongen ontslagen zouden vooralsnog niet aan de orde zijn, werknemers wordt de mogelijkheid geboden om mee te gaan naar Papendrecht. Daarbij zou ook pendelvervoer vanaf Hoogerheide mogelijk zijn. Voor de werknemers die niet de mogelijkheid hebben om te verhuizen of heen en weer te reizen naar de nieuwe vestiging, wordt gekeken naar ander werk buiten het bedrijf.

Compleet overdonderd

Fokker Elmo heeft de gemeente Woensdrecht vrijdagmorgen op de hoogte gesteld van het besluit. dat al sinds oktober 2021 in de lucht hangt. Het personeel is ’s middags ge├»nformeerd over de sluiting van vestiging in het tweede of derde kwartaal van 2023. Het college van Reimerswaal moest het nieuws echter via de media vernemen. Wethouder Kees Verburg is naar zijn zeggen “compleet overdonderd” door de voorgenomen sluiting. “Een belangrijk deel van onze economie is aangewezen op de bedrijvigheid in West-Brabant”, aldus Verburg. De verhuizing heeft niet alleen impact op de werknemers maar ook op de toeleveranciers en ondersteunende bedrijven. “Dit raakt honderden gezinnen”, verwacht de Reimerswaalse wethouder.┬á

Deel dit bericht
Streekomroepdebevelanden