Vertrouwen en bezorgdheid over naleving coronamaatregelen Reimerswaal

KRUININGEN – Waarnemend burgemeester Petra van Wingerden van Reimerswaal roept haar inwoners op tot naleving van de coronamaatregelen. Reimerswaal heeft de laagste vaccinatiegraad van Zeeland: van alle inwoners van 18 jaar en ouder is 62 procent ingeënt tegen het coronavirus. Dat percentage ligt vér onder die van de andere Zeeuwse gemeenten.

door: Han Verbeem

“Opnieuw wordt een extra beroep gedaan op ieders eigen verantwoordelijkheid”, zegt Van Wingerden in een eerste reactie op de landelijke persconferentie. “Handen wassen, afstand houden, mondkapjes dragen.”

Meer nog dan elders in Zeeland is in Reimerswaal waakzaamheid volgens haar geboden. “De gemeente is kwetsbaar bij de huidige opleving van de coronapandemie. En dat niet alleen; al die patiënten die nu weer te maken krijgen met uitgestelde zorg, verdienen ook onze aandacht.”

Vaccinatiegraad

Op dit moment heeft Reimerswaal de laagste vaccinatiegraad van Zeeland, 62 procent van de 18-plussers is volledig gevaccineerd. Het gat met de nummer twee is groot: in Vlissingen is 77 procent van de volwassen bevolking ingeënt. Borsele is de volgende met 79 procent, gevolgd door 80 procent in de gemeente Middelburg.

In alle andere gemeenten ligt de vaccinatiegraad boven de 80 procent.

Op meer plaatsen moet vanaf zaterdag van bezoekers een coronabewijs gevraagd worden, onder meer op terrassen en bij sportverenigingen. Een groot deel van de inwoners kan dat coronabewijs niet laten zien. “Daarom is testen extra van belang”, benadrukt Van Wingerden.

Bezorgdheid blijft

De burgemeester is er niet helemaal gerust op dat inwoners van Reimerswaal gehoor geven aan haar oproep. “Ik vertrouw erop dat de mensen de regels naleven maar de bezorgdheid blijft”, zo besluit ze.

Foto: Waarnemend burgemeester Petra van Wingerden.

Deel dit bericht
Streekomroepdebevelanden