Vlaketunnel A58 dicht na ongeluk met vrachtwagens

HANSWEERT – De Vlaketunnel (A58) is momenteel afgesloten richting Vlissingen. Dit in verband met een ongeval waarbij meerdere vrachtwagens zijn betrokken. De hulpdiensten zijn ter plekke.

Het ongeluk gebeurde rond 08.35 uur, net voor de ingang van de tunnel. Na de melding werden onder meer brandweerwagens en een ambulanceteam opgeroepen, deze heeft één chauffeur onderzocht. Hij hoefde niet mee naar het ziekenhuis.Ook is nog niet helemaal duidelijk wat er precies is gebeurd. Vermoedelijk is het veroorzaakt door een plotselinge remactie van de voorste chauffeur. Rijkswaterstaat bevestigt wel dat het gaat om een botsing waarbij meerdere vrachtauto’s zijn betrokken.

Vanwege het incident is de Vlaketunnel dicht richting Vlissingen. De ANWB raadt aan de omleidingsroute via de borden U14 te volgen. Vanaf Kruiningen richting Vlissingen staat volgens Rijkswaterstaat inmiddels een file van bijna vier kilometer. Rond 09.10 uur was sprake van een verwachte vertraging van 23 minuten. Rijkswaterstaat laat weten te verwachten dat de tunnel voor 11.00 uur weer kan worden vrijgegeven.

Foto: © HV Zeeland

Deel dit bericht
Streekomroepdebevelanden