Voorbijganger ruikt onraad: 3.500 liter drugsgrondstof in landbouwschuur ontdekt

RILLAND / OSSENDRECHT – Dankzij een opmerkzame voorbijganger heeft de politie in het Brabantse Ossendrecht, op de grens met Zeeland, woensdag een grote opslag met 3.500 liter grondstoffen voor chemische drugs ontdekt. De jerrycans lagen opgeslagen bij een schuur van een afgelegen woning die de eigenaar volgens politiewoordvoerder WIllem-Jan Uytdehage tijdelijk had verhuurd.

door: Han Verbeem

Volgens Uytdehage waren de in beslag genomen chemicaliën bedoeld voor de bewerking van cocaïne en de productie van chemische drugs zoals XTC, speed en crystal meth. Een voorbijganger zag dat er met vaten werd gerold en vermoedde dat er iets niet pluis was, aldus Uijtdehage. Vervolgens schakelde deze de politie in.

Verhuurd

De schuur ligt tussen Ossendrecht en Rilland, op korte afstand van de grens met België. De eigenaar had het gebouw verhuurd en zou volgens de politie van niets hebben geweten. Op het moment van de inval was niemand in het pand aanwezig, er zijn geen aanhoudingen verricht.

Eerdere drugsvondsten

De omgeving langs het Schelde-Rijnkanaal, tussen Brabant en Zeeland, heeft in toenemende mate te maken met drugscriminaliteit. In februari 2017 heeft de politie een grote drugsvondst gedaan, in een vrachtwagen op een parkeerterrein in Rilland. Twee jaar later zijn in een woning en schuur in het Rillandse buitengebied een XTC-lab ontdekt.

Samenwerking politie

Kort voor de zomer heeft de gemeente Reimerswaal langs weerszijden van het kanaal nog een actiedag gehouden. Dit heeft geleid tot een verdere samenwerking van politie, handhavers, boswachters en natuurbeheerders bij de aanpak van criminaliteit in het buitengebied.

Deel dit bericht
Streekomroepdebevelanden