Voormalig pand Kloetingseschool toch tegen de vlakte

KLOETINGE – Er komt definitief geen andere bestemming voor het voormalige pand van de Kloetingseschool aan Groenedaal. Het gebouw wordt gesloopt. Het actiecomité Mooi Groen Groenedaal pleitte voor behoud en maakte een plan om er onder meer woningen in te maken. De gemeente heeft dat plan gewogen en inmiddels te licht bevonden.

Het dagelijkse gemeentebestuur van Goes gaat door met een al bestaand plan van projectontwikkelaar M3. Dat draait allemaal om nieuwbouw: vijftien appartementen en één woning. ‘Zo komen we tegemoet aan de wensen van veel mensen die graag willen (blijven) wonen in dit geliefde dorp’, zo staat in een memo aan de gemeenteraad te lezen.

Slager keurt eigen vlees

De afgelopen weken is het plan van het actiecomité bestudeerd door een stedenbouwkundige, een planeconoom, een jurist gespecialiseerd in ruimtelijke ordening, een vergunningverlener en een bouwkundige. Zij hebben het plan naast dat van M3 gelegd, op vijf onderdelen vergeleken en ieder onderdeel beoordeeld met een cijfer van 1 tot 10. Het plan van actiecomité scoorde uiteindelijk 98 punten, het plan van M3 kwam op 152 punten. Gezien het feit dat de specialisten die de plannen hebben vergeleken in dienst zijn van de gemeente Goes, zou je kunnen zeggen dat de slager zijn eigen vlees heeft gekeurd. Maar volgens wethouder Joost de Goffau hebben ze ieder onderdeel zo neutraal als mogelijk beoordeeld.

Duurzaamheid

Volgens de ambtenaren schort het in het plan van het actiecomité onder meer aan een goede financiële onderbouwing. Zij vinden dat de kosten van de verbouwing van het pand te laag zijn ingeschat. Verder missen ze er namen van bouwpartners in (waar M3 aangeeft met welke bouwers en makelaar in zee te willen) en zetten ze vraagtekens bij duurzaamheid. Als het om dat latste gaat, scoort verbouwing volgens hen niet per se hoger dan sloop en nieuwbouw.

foto: Het voormalige gebouw van de Kloetingseschool aan Groenedaal. De school zit sinds 2020 in een nieuw pand aan de Zomerweg. (bron: Google Maps)

Deel dit bericht
Streekomroepdebevelanden