Vrijwilligers gezocht voor Kapelse bos

KAPELLE – Staatsbosbeheer zoekt vrijwilligers die willen meehelpen met het onderhoud van het Kapelse bos. De bosbeheerder wil een club enthousiaste en ondernemende vrijwilligers opzetten die de handen uit de mouwen steken om het bos mooi te houden.

door: Han Verbeem

Staatsbosbeheer heeft beperkte financiĆ«le middelen, zo laat de organisatie weten, en dit betekent “dat het bos er niet altijd zo bij ligt als u en wij graag zouden zien”, meldt boswachter Karel Leeftink. Belangstellenden kunnen zich bij hem melden.

Hand- en spandiensten

Daarom is de beheerder aangewezen op vrijwilligers die Staatsbosbeheer kunnen bijstaan met hand- en spandiensten. “Samen kunnen we het Kapelse bos mooier maken”, stelt hij. De boswachter noemt daarbij onderhoud zoals dat al elders in de gemeente door buurtbewoners wordt uitgevoerd. “Denk hierbij aan maaien, snoeien, onderhoud hondenspeelveldje en kinderspeelplaats.”

(Foto: Staatsbosbeheer)

Heeft u zin zo nu en dan (of vaker) de handen uit de mouwen steken in de natuur? Laat het dan weten aan boswachter Karel Leeftink en stuur een e-mail naar: k.leeftink@staatsbosbeheer.nl

Deel dit bericht
Streekomroepdebevelanden