Wandelend aan je conditie werken met de Zeeuwse Leefstijlroute op Noord-Beveland

De Zeeuwse Leefstijlroute gaat 9 mei van start op Noord-Beveland. Met de actie wil wethouder Stephan van Belzen de inwoners van het eindeloze eiland “letterlijk en figuurlijk in beweging brengen”, zo laat de lokale bewindsman weten. Het is een laagdrempelig leefstijlprogramma, waatbij de deelnemers al wandelend werken aan hun conditie en tegelijk onderling sociale contacten leggen. Het programma duurt in totaal 20 weken en elke week gaat een nieuwe groep deelnemers op pad. Ook Van Belzen trekt de wandelschoenen aan en gaat mee met de eerste wandeltocht.

door: Han Verbeem

Het is belangrijk dat mensen gezond en vooral in beweging blijven, en daar schort het bij veel mensen helaas aan. Daarom kunnen inwoners zich aanmelden voor éeen van de wandelingen, met professionele begeleiding. “Er wordt gewandeld op verschillende niveaus en daardoor is het programma voor iedereen toegankelijk”, en:  er zijn voor de geen kosten aan verbonden. De wandeltochten zijn wekelijks op maandagavond, en vertrekken vanaf dorpshuis De Stadsweide in Kortgene.

Grote belangstelling

De eerste wandeling start 9 mei als wethouder Van Belzen om 19.00 uur het startsein geeft. “Op dit moment hebben al dertig Noord-Bevelandse deelnemers zich aangemeld, wat in verhouding tot de overige Zeeuwse deelnemende gemeenten een zeer hoog aantal is”, meldt de wethouder. Volgens Van Belzen voorziet het project al op voorhand al voorziet in een behoefte. “Daar zijn we als gemeente niet alleen erg blij mee, maar vooral trots op het enthousiasme waarmee het programma wordt ontvangen.” (Foto Pixabay)

Inschrijven voor De Zeeuwse Leefstijlroute kan online, op de website www.zeelandinbeweging.nl

Deel dit bericht
Streekomroepdebevelanden